Lempijälkkäri / Christmas panna cotta

pannacotta1_suvisurlevif.jpg

 

Haaveilen aina vähän väliä tästä panna cotasta, jonka pykäsin viime joulukuun Trendin ruokapalstalle. Kirjoitan ohjeen nyt myös tänne, josko joko teistä kaipaa vielä jotain hyvää joulupöytään. Ohjeen panna cotta on maustettu kevyesti laakerinlehdellä ja kardemummalla, joten se ei huuda joulua kissankokoisin kirjaimin. Kirpakat passionhedelmät ja piimä raikastavat vielä lisää suutuntumaa. 

Tämä on kyllä tosin niin hyvää, että joulun jälkeen vaihtaisin mausteet vaikka sitruunankuoreen ja vaniljaan, ja jatkaisin reteästi samaa linjaa. 

Ja sitten, tarvitset pullon La Caliera Moscato d’Astia, koska ilman sitä tämä jälkiruoka ei ole lainkaan sama. Tämä ei ole maksettu mainos, valitettavasti, koska kaappini ja suuni huutavat jatkuvasti edellämainittua viiniä. Onneksi viini on edullinen. 

Suvin panna cotta (4:lle)

2,5 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 laakerinlehti
3 kokonaista kardemumman kotaa 
1 dl maitoa
1 dl piimää
2 liivatelehteä
4 passionhedelmää

 

Kaada kerma ja maito paksupohjaiseen kattilaan. Murskaa kardemumman kodat ja ota siemenet talteen. Lisää ne ja laakerinlehti kattilaan. Lämmitä seosta mahdollisimman miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia, jotta mausteiden maku uuttuu nesteeseen, älä anna sen poreilla. Anna jäähtyä ja seoksen maustua rauhassa tunnin verran.

Täytä kulho kylmällä vedellä ja laita liivatelehdet likoamaan. Ota valmiiksi neljä pientä kuppia tai lasia. Voit kumota valmiin panna cotan lautaselle, tai tarjota sen suoraan astiasta. Mittaa sokeri kermamaidon sekaan ja kiehauta se, sekoittaen välillä, jotta sokeri sulaa tasaisesti. Ota kattila pois hellalta ja valuta kermaseos ripeästi siivilän läpi puhtaaseen kulhoon. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sekoita ne huolellisesti, mutta ripeästi kermamaitoon. Vispaa aavistuksen jäähtyneeseen seokseen piimä ja kaada neste tasapäisesti kuppeihin ja siirrä ne kylmään. Anna panna cotan jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, tai yön yli.

Lusikoi valmiin panna cotan päälle passionhedelmän hedelmälihaa ja tarjoa se La Caliera Moscato D’Astin kanssa. 

*

One of my all time favorite Christmas desserts is this buttermilk panna cotta, seasoned with cardamom and bay leaf. I serve it with passion fruit and most important, some bubbly Moscato D’Asti. I published this recipe in last Christmas’s issue of Trendi and I still think about it from time to time, it’s that good. 

 

pannacotta_suvisurlevif.jpg

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.