Aamupalalla / At the breakfast table
Tarjolla olisi tällä kertaa aamiaisperunoita. Tämä aamupala inspiroituu varsinkin amerikkalaisilla aamiaisilla tarjotuista, erilaisista perunaruokalajeista (hash browns, home fries) mutta periaatteessa tämähän on pyttipannua. Hiukan erikoinen ajatus aamupalaksi mutta voin sanoa että kun paistetut perunat syö runsaan tuoreen persiljan, pehmoisen ranskankerman ja uppomunan kanssa niin kyllä elämä vaan tuntuu aika leppoisalta. Syntiseltä tosin, kyseessä ei ole ihan kevyin pläjäys vaikka persiljalla yritetäänkin huijata. Tujaus Srirachaa (tulista chilisoosia) vielä päälle ja avot, aamiainen rentoihin viikonloppuihin on lautasella.
Nopeasti kokkailu hoituu kun keität perunat valmiiksi edellisenä päivänä.
Sarjan muut aamupalat löytyvät tämän linkin takaa.
Aamiaisperunat
2-3 aamuilijalle
n. 500 grammaa keitettyjä perunoita
Voita + öljyä
1/2 – 1 sipuli hienoksi silputtuna
Tarjoiluun tuoretta persiljaa, crème fraîchea, uppomunia, srirachaa. Tai mitä ikinä haluatkaan tarjota.
Pilko jääkaapista otetut ja valmiiksi kylmät perunat/ keitetyt, jäähdytetyt ja kuivatut perunat pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli hienoksi. Lämmitä voi+öljy pannussa keskilämmöllä ja nakkaa sipulit mukaan, paistellen pikkuhiljaa. Kun sipulit ovat pehmeitä ja alkavat ruskistua, lisää mukaan perunat ja lisää aavistus lämpöä. Sekoittele perunoita aina välillä, kunnes ne ovat makuusi tarpeeksi ruskistuneita. Mausta tarvittaessa suolalla. Nappaa annos perunoita lautaselle ja aseta haluamasi päällykset annoksen päälle. Nauti.
*
Making breakfast potatoes with lots of parsley, crème fraîche, poached egg and dashes of Sriracha. Perfect for lazy weekend breakfasts.
For more breakfast suggestions click here.