Aamupalalla / At the breakfast table

aamupalalla1_suvisurlevif.jpg

 

Ajattelin aloittaa tällaisen pienen sarjamaisen aamiaissikermän, eli postailen tästä lähtien teille joka torstai reseptin koskien aamupalaa. Arkiaamupalaa, viikonloppuaamiaista, myöhäistä brunssia – mikä sattuu juuri sillä hetkellä inspiroimaan.

Voin muuten paljastaa että ihka eka blogini oli aamupalablogi, jonne suunnittelin tekeväni juttua syödyistä aamiaisista. Blogi ei saanut kovin montaa postausta varsin lyhyen elämänsä aikana. Tarkoitus oli kuitenkin hyvä, aamupala on minusta herkullinen ja varsin loppumaton suo erilaisia vaihtoehtoja.

Lauantai on suosikkipäiväni kunnolliselle aamupalalle ja tämä ensimmäinen resepti on inspiroitunut juurikin raukeasta ja hyvässä fiiliksessä aloitetusta viikonlopusta. Olen suolaisten muffinssien ystävä: ne eivät vaadi kuin muutaman raaka-aineen, märät ja kuivat aineet kippoihinsa, sekoituksen ja mäjäytyksen uuniin. Muffinssit cheddarjuustolla ja pinaatilla taitavat olla jonkinlainen klassikko, minä sormeilin hiukan reseptiä ja lopputulema on herkullinen yhdistelmä savujuustoa (rakastan savujuustoa) ja tuoretta pinaattia lämpimässä muffinssissa. Ja tosiaan lämpimässä, olen sitä mieltä että nämä ovat parhaimpia suoraan uunista, mehevänä ja kosteana.

*Käytin itse Pirkan leppäsavustettua juustoa, voit käyttää mitä tahansa savustettua. Jos haluat terveellisempää tavaraa, käytä esimerkiksi täysjyvävehnäjauhoja tai kokeile spelttijauhoja. Tai jotain muuta terveelliseltä kuulostavaa..

Aamupalalla-sarja löytyy tämän linkin takaa.

Muffinssit tuoreella pinaatilla ja savujuustolla

4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
150 grammaa savujuustoa ja hiukan ylimääräistä raastettuna pinnalle
2 kananmunaa
1 dl öljyä
2 ja 1/2 dl maitoa
(savustettua paprikajauhetta)
Tuoretta pinaattia ( käytin kaupassa myytävän boksin, n. 100 gr)

Laita uuni kuumenemaan  180 asteeseen. Taikinasta tulee 12 pientä muffinssia tai kuusi isoa, minä käytän itse 6 muffinssin silikonivuokaa, johon ängen kaiken taikinan ja muffinsseista tulee varsin komean kokoisia.

Pese ja kuivaa tuore pinaatti. Lämmitä paistinpannu ja iske pinaatti siihen, lorauta mukaan hiukan öljyä ja kääntele kunnes pinaatti lötkistyy aavistuksen. Ota pois pannulta ja rouhaise muutaman kerran veitsellä, jotta kannat eivät yllätä kokonaisena muffinssista puraistessa. Voit myös pistää mutkia suoraksi ja käyttää sulatettua ja valutettua pakastepinaattia mutta siitä puuttuu tuoreen pinaatin ominainen maku.

Sekoita kuivat aineet (jauhot+leivinjauhe+suola+juusto ja mahd. savupaprika) keskenään omassa kulhossaan ja märät (munat, öljy, maito ja pinaatti) omassa kulhossaan. Sekoita märät ja kuivat kevyesti mutta huolellisesti* sekaisin ja jaa muffinssivuokiin/muotteihin. Ripottele hiukan juustoa päälle. Aseta muffinssit uuniin ja paista muffinssien koosta riippuen 20-30 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.

*Kevyesti mutta huolellisesti – muutama hellä kiepautus, ei hullua vatkaamista. Muffinssitaikina ei tykkää ylenmääräisestä sekoittelusta.

*

Making muffins with smoked cheese and fresh spinach for breakfast. I am going to make breakfast suggestions every Thursday from now on, so hope you like breakfast!

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.