Aamupalalla / At the breakfast table

mustikkavoi_suvisurlevif.jpg

 

Ensimmäinen kuva muistuttaa hiukan teurasjätteitä mutta kyseessä on kuitenkin vain mustikkavoi. Ameriikassa maustetut voit ovat jyllänneet jo hetken (niin suolaiset kuin makeat) ja minäkin päädyin tekemään tätä Pipsa Hurmerinnan kirjan ja Phyllis Grantin blogin inspiroimana. Molemmat heistä valmistivat mansikkavoita, mutta nyt ei ole mansikan sesonki ja minulle ei tulisi mielenkään paloitella mauttomia ja kovia tuontimansikoita voin sekaan. Siispä paritin voin kanssa itsepoimittua mustikkaa pakkasesta ja lisäsin mukaan vielä yhden sitruunan raastetun kuoren raikastukseksi. Ohje menee suurpiirteisesti näin:

Mustikkavoi

Tarvitset keskisuureen satsiin (riittäisi neljälle tai viidelle ihmiselle aamupalaksi) noin 200 grammaa voita (suolatonta tai vähäsuolaista, itse tykkään ihan pienestä suolaisuudesta), maun mukaan tomusokeria ja reilu parisen desilitraa sulatettuja mustikoita sekä yhden sitruunan raastetun kuoren. Vatkaa huoneenlämmössä lämmennyt voi pehmeäksi sähkövatkaimella ja lisää mukaan tomusokeria aloittaen yhdestä ruokalusikasta ja maistaen. Sokerin voi myös jättää kokonaan pois, itse kaipaan mustikoiden lisäksi hiukan makeutusta. Vatkaa sekaan mustikat ja sitruunankuori.

Voit tarjota voin ihan astiasta tai laittaa sen hetkeksi aikaa voipaperiin käärittynä pakkaseen jähmettymään, leikaten viipaleita tarjolle. Maustevoi säilyy tiiviisti pakattuna jääkaapissa noin viikon ja pakasteessa 1 kuukauden.

Tarjoile esimerkiksi lämpimien pannukakkujen tai paahtoleivän päälle lätkäistynä.

* Kauniin, siistin ja sileän maustevoin saat kun muussaat mustikat ja siivilöit mustikkasoseen voihin. Suvin sottakeittiössä ei näin kuitenkaan tehdä vaan kokonaiset mustikat muussataan voihin ja runtataan pakettiin vähän miten sattuu. Herkullista silti.

Lisää aamupalavinkkejä löydät tämän linkin takaa.

*

Making blueberry and lemon butter for breakfast.

 

mustikkavoi1_suvisurlevif.jpg

mustikkavoi2_suvisurlevif.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.