Aamupalalla / At the breakfast table
Nämä pienet aamupalapiirakat kuiskivat varsin syntistä kevättä. Yhdistelin voitaikinapohjaan kevyesti paistettua purjoa, sitruunankuorta, pehmoista vuohenjuustoa ja löysän kananmunan.
Nämä saa helposti tehtyä kun ostaa kaupasta 500 gramman paketin valmiita voitaikinalevyjä ja käyttää levyn per syöjä. Yhdestä paketista riittää viidelle aamuilijalle.
Kohta on parsa-aika ja ajattelin kokeilla näitä piirakoita itsetehdyllä rahkavoitaikinalla, parsalla ja jollain maistuvalla juustolla. Sitruunaa tietysti unohtamatta.
Lisää aamupalajutustelua täällä!
Aamiaispiirakat
Voitaikinalevy per syöjä
Pehmeää vuohenjuustoa
1 kananmuna voiteluun
1 kananmuna per piirakka
1 purjo
1 sitruunan kuoret ja mehu
Hieman voita
Päälle rohittua mustapippuria, sormisuolaa ja tuoretta timjamia
Lämmitä pannussa aavistus voita sekä sitruunan mehu ja kuullottele purjoa kunnes se pehmenee, älä ruskista. Ota pannu purjoineen pois levyltä ja raasta sitruunankuori purjon joukkoon.
Varaa siis yksi voitaikinalevy per henkilö ja ota levyt sulamaan uunipellille, leivinpaperin päälle. Käännä uuni 200 asteeseen. Halutessasi voit kaulita levyä hiukan ohuemmaksi. Voitele levy kananmunalla ja käännä levyn reunoja aavistus, jotta piirakalle muodostuu reuna. Lykkää piirakkapohjat esipaistoon uuniin noin 10 minuutiksi.
Kun piirakkapohjat tulevat uunista, voitaikina on koholla piirakan keskiosasta joten ota vaikka haarukka käteen ja kesytä piirakan keskiosaa alas. Täytä piirakka parilla ruokalusikalla purjoa, tiputtele purjon päälle vuodenjuustonokareita ja ujuta varovasti yksi rikottu kananmuna piirakan päälle.
Paista piirakat täytteineen uunissa vielä noin 10-15 minuuttia tai kunnes kananmuna on hyytynyt. Varo paistamasta kananmunaa kuivaksi.
Ripottele piirakan päälle sormisuolaa, mustapippuria ja tuoretta timjamia. Minulla on edelleen sitä itsetehtyä ranskankermaa joten tiputtelin sitä aavistuksen piirakoiden päälle ja avot.
Jos teet vain kaksi piirakkaa kuten minä, purjoseosta ja vuohenjuustoa purkista jää yli. Ne voi sekoittaa vaikka kuuman pastan sekaan.
*
I made little breakfast tarts with leeks, lemon and soft goat cheese. I used regular puff pastry for the bottom and pre-baked little rectangular pieces (edges turned up for crust) for 10 minutes in 400 F.
I softened the leek in a little butter and lemon juice and seasoned it with lemon zest. Then I put couple tbs of leek mixture in the center of the tarts (squeezed up the puffed pastry a bit first), added knobs of soft goat cheese and cracked an egg on top. 10 more minutes in the oven and some fresh ground black pepper, flakes of salt and fresh thyme on top.