Aamupalalla / At the breakfast table
Kreikkalainen jogurtti ja hunaja ovat varsin herkullinen kaksikko jo ihan pelkästään. Kun mukaan lisää vielä paahdettuja, ihan aavistuksen suolattuja* manteleita ja tuoretta timjamia, ollaan aika taivaallisen lautasen äärellä. Käytä hyvää hunajaa ja laadukasta suolaa, paksua jogurttia ja paahda mantelit jo illalla valmiiksi niin aamupala on lautasella kädenkäänteessä.
*Aavistuksen suolattuja, siis vain ripaus suolaa. Suola komppaa makeaa hunajaa ja kermaista jogurttia kauniisti.
Tämä on sellainen aamupala, jonka soisin nauttivani jossain ulkona. Mutta arkena ei auta kuin istuskella ikkunan vieressä ja lusikoida aamupala suuhun.
Jos kaipaat lisää vinkkejä aamiaisjogurttiin, aion itse seuraavaksi kokeilla hienontaa appelsiinin kuorta ja tuoretta minttua sekaisin ja ripotella sitä jogurtin päälle. Ruusu- ja appelsiininkukkavesi jogurtissa olisi myös kokeilemisen arvoinen juttu. Ruusuvettä pari tippaa jogurtin sekaan ja pakastevadelmista nopsasti keitettyä tuorehilloa, nam!
Jos kaipaat jotain muuta aamiaismeininkiä, kurkkaa täältä!
*
Greek yogurt and honey are a classic combination. When you add in slightly salted and toasted almonds and fresh thyme you get heavenly breakfast. Use good honey, creamy yogurt and salt your almonds with just a little pinch of quality salt.