Aamupalalla / At the breakfast table

kesakurpitsaleipa1_suvisurlevif.jpg

 

Monissa amerikkalaisissa blogeissa leivotaan aina kosteaa ja ihanaa banaanileipää aamiaispöytään. Olen itse allerginen banaanille joten kyseistä leipää ei tähän suuhun tipu vaikka mieli tekisi. Leivän voi onneksi tekaista myös kesäkurpitsasta (joka on just sopivasti sesongissa!) ja siihen voi käyttää myös niitä isompia yksilöitä, jotka eivät makunsa puolesta ole enää parhaimmassa terässä. Käytin reseptinä Smitten Kitchenin ohjetta, koska halusin takuuvarman ja taatusti herkullisen tuloksen. Kyseisestä blogista napatut reseptit eivät koskaan petä, joka ei ikävä kyllä aina pidä paikkaansa netistä kaivetuista* resepteistä.

Tein pari pientä muutosta. Puolitin ainekset, koska halusin vain yhden leivän. Puolitin myös öljyn määrän ja käytin toisena puolena maustamatonta jogurttia, koska minulla oli juuri sopivasti purkinpojat jääkaapissa. Ripottelin myös puolivälissä paistamista leivän päälle puolikkaan ruokalusikan fariinisokeria ja hasselpähkinärouhetta.

Aamut ovat jo aavistuksen kirpeitä ja ne kaipaavat lämmintä teetä ja pientä mausteisuutta, kuten tästä löytyvää kanelia.

*Tietysti pitäisi olla vähän omaa silmää ja kokemusta kun lukee reseptiä läpi ja varsinkin jos sitä lähtee soveltamaan. Tähän pyritään täällä uutterasti.

*Pssst. Anteeksi torstain venymisestä perjantaihin. Teknisiä ongelmia. Mutta leipä on hyvää!

Kesäkurpitsaleipä Smitten Kitchenin tapaan

Taikinasta tulee 2 vuokaleipää tai 24 muffinssia

3 munaa
2,3 dl öljyä
2,5 dl sokeria (vähentäisin tätä itse 1,5-2 desiin)
4-5 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 reilu tl vaniljasokeria, 1 reilu tl vanilja-uutetta tai 1 vaniljatagon siemenet
7 dl jauhoja (hiukan vajaa)
3 tl kanelia
Ripaus tuoretta, raastettua muskottia
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
Reilu desi pähkinöitä rouhittuna (manteleita, pekaaneja, saksanpähkinöitä, hasselpähkinöitä..)
Halutessasi mukaan voi heittää myös kuivattuja karpaloita, suklaan palasia tai rusinoita tms.

Laita uuni lämpeämään 175C asteeseen. Ota kaksi kulhoa. Vispaa toisessa kulhossa munat kevyesti rikki, lisää mukaan öljy, sokeri ja raastettu kesäkurpitsa. Sekoita toisessa kulhossa toisiinsa hyvin jauhot, vanilja, kaneli, muskotti, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Lisää jauho-mausteseokseen lopuksi käyttämäsi pähkinät ja/tai muut valitsemasi sattumat.

Sekoita kuivat ja märät aineet sekaisin kevyesti käännellen. Kaada seos voideltuihin ja jauhotettuihin (kai maar leivinpaperiakin voi käyttää) leipävuokiin, tuuppaa uuniin ja paista 50-60 minuuttia, tai kunnes leivät ovat ruskeat ja leipään työnnetty tikku tulee kuivana ulos. Jos meinaat paistaa muffinsseja, ne paistuvat n. 20-25 minuutissa.

Halutessasi voit tehdä saman kuin minä ja ripotella puolessa välissä sokeria ja pähkinöitä leivän päälle.

Nauti kesäkurpitsaleipä lämpimänä. Päädyimme miehen kanssa siihen, että ihan parhaalta leivän kanssa maistuu maustamaton tuorejuusto. Ujutin mukaan myös appelsiinimarmeladia mutta leivän makeus ei kaipaa hilloa. Jos leipää jää, se maistuisi varmaan aika mahdilta kevyesti paahdettuna pannulla, ranskankerman ja tuoreiden marjojen kera. Vähän niin kuin köyhien ritareiden tapaan siis.

*

This zuccchini bread was utterly delicious. I wanted a tasty, foolproof recipe for my breakfast and went straight for Smitten Kitchen’s version of this little gem. Reliable and delicious recipes are not to be taken granted around the recipe masses of Internet, because there are those who lack both. Being delicious and workable I mean.

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.