Aamupalalla / At the breakfast table

aamupalaleipa1_suvisurlevif.jpg

 

Julkaisen näin torstaisen aamupalan merkeissä uudelleen yhden viime vuoden lempijutuistani, eli omenatoastin. Tosin voisin ehkä varioida leipää sen verran, että vaihtaisin mausteet: kanelin sijasta kardemummaa tai kenties tuoretta rosmariinia. Ja ripaus raastettua muskottia ainakin. Mukaan sopisivat myös pinjansiemenet.

 

Omenatoast

Leipä syntyy simppelisti yhdellä pannulla pätkästä vuohenjuustoa, parista leivästä ja yhdestä isohkosta ompusta. Poista kota ja siivuta omena ohuiksi tsiipaleiksi, heitä lohkot kuumalle paistinpannulle ja lorauta hiukan omenamehua perään. Anna porista kunnes mehu haihtuu ja viipaleet pehmenevät, lisää voita ja ripaus kanelia sekä fariinisokeria. Karamellisoi pari minuuttia, kaada viipaleet kippoon ja ja ota pannu hetkeksi levyltä jottei tahma pala kiinni.

Kokoa leipä siivuttamalla sopiva määrä vuohenjuustoa väliin ja kaada omenanviipaleet juuston päälle. Leipä kanneksi päälle ja pannuun, pannu takaisin levylle. Minulla on tapana litistää leipää kattilan kannella jotta juusto nappaa kiinni molempiin puoliskoihin ja syntyy napakka paketti. Paista molemmilta puolilta kullanruskeaksi ja syö lämpimänä, rapisevaan paperiin kiedottuna.

*

I made this apple toast last year and I am making a re-post because I loved and still love that simple, delicious and seasonal toast.

Apple toast

The recipe is a simple: you need some goat cheese, couple slices of bread and a considerable size apple. Remove the core and slice your apple into thin slices, throw slices onto a hot pan and splash some apple juice in. Let it bubble until the juice evaporates and the apples are soft. Add in some butter and dashes of cinnamon and brown sugar. Caramelize the apples for a couple of minutes and then pour them into a cup and take the pan off the heat so that the sticky sugar doesn’t burn while you are constructing your toast.

Slice/spread the goat cheese onto bread and place your apple slices on top. Cover with a slice of bread and put the bread into the pan and pan back to heat. I have a custom to press down the bread with a lid from a kettle so that the cheese melts into both sides and it creates a sturdy packet. Fry until golden on both sides and eat warm, preferably wrapped in a paper.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.