Aamupalalla / At the breakfast table

hedelmat1_suvisurlevif.jpg

 

Minulle tuoreet hedelmät vadille tai lautaselle viipaloituna tuovat mieleen aina hotelliaamiaiset ja saavat arjen tuntumaan hiukan spesiaalimmalta. Ja näin marraskuussa ne hehkuvat kauniisti hämärässä ja pelastavat ainakin omat, yleensä pelkällä kahvin voimalla menevät aamut. Keksin taas keinon päästä raastamaan sitruksen kuorta, tässä se on mukana limen kuorella maustetussa sokerissa. Kypsät hedelmät ovat jo itsessään herkullisia mutta pirteä, limellä maustettu sokeri kruunaa ne minusta hienosti. Toimii ihan vain yhdellä hedelmällä arkiaamuna tai vadillisella erilaisia hedelmiä esimerkiksi brunssilla.

Jos haluat hedelmäsi kylmänä ja raikkaana, nakkaa ne hetkeksi pakastimeen ennen viipalointia. Limesokeri valmistuu nopeasti ja se kannattaa tehdä juuri ennen hedelmien päälle ripottamista, jotta limen kuoren öljyt pääsevät oikeuksiinsa. Käytä luomulimeä tai kuuraa kuori huolellisesti. Annostele sokeria teelusikasta puoleen desiin ja raastettua limen kuorta puolikkaasta limestä kahteen, riippuen hedelmämäärästä ja syöjistä. Ja omasta maustasi, riippuen haluatko sokeristasi vain kevyesti sitruksisen.

Käytä kunnolla kypsiä ja mehukkaita hedelmiä, raa’at hedelmät maistuvat aika hurjalta limen kanssa ja edes sokeri ei niitä pelasta. Hedelmät voi viipaloida isoiksi, sormilla syötäviksi lohkoiksi tai voit pilkkoa ne hedelmäsalaatiksi ja ripotella sokeria päälle.

*

Fresh, ripe fruits for breakfast with a lime zest infused sugar.

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.