Aamupalalla / At the breakfast table
Löysin tämän Phyllis Grantin ohjeen seikkaillessani internetin syövereissä ja se pääsi siltä istumalta kokeiltavien reseptien kansioon. Tämä on simppeli (ja kärytön) tapa tehdä köyhiä ritareita koska ne valmistetaan uunissa.
Ohjeessa käytetään muutaman päivän vanhaa, jo hiukan koppuraista patonkia ja leipä-maito-munaseos maustetaan vaniljalla sekä appelsiinilla. Päälle ripotellaan ruskeaa sokeria joka karamellisoituu ja kruunaa koko taivaallisen vuoan.
Ohje on neljälle, puolitin itse annoksen ja käytin puolikkaan patongin ja noin pari desiä nestettä ja 2 munaa.
Köyhät ritarit uunissa
1 patonki (tulos on parempi vanhalla leivällä kuin uudella ja pehmeällä)
3 rkl voita
3 kananmunaa
4,7 dl täysmaitoa
1,5 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinimehua
1 tl appelsiinin kuorta
ripaus suolaa
3 rkl ruskeaa ruokosokeria
tomusokeria
Leikkaa kokonaisesta patongista pienet palat pois päästä ja leikkaa patonki pituussuunnassa puoliksi ja puolikkaat sopiviksi paloiksi (noin 10 cm per pala.) Aseta palaset uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin ja voitele palat voilla. Katso etteivät palaset mene toistensa päälle vaan hengaavat mukavasti vierekkäin.
Vispaa kulhossa kananmunat, maito ja apppelsiinin mehu sekä kuori sekaisin. Mausta ripauksella suolaa ja vaniljalla ja sekoita mukaan munamaitoon. Kaada seos vuokaan leipien päälle. Kääntele leipiä muutaman kerran ympäri. Palasten on tarkoitus kastua mutta ei muuttua mössöksi. Ohjeessa mainitaan 30 minuutin liottelusta, minä taisin liotella kyllä vain 15 minuuttia koska patonkini ei ollut ihan niin koppurainen. Kaada mahdollinen ylijäänyt maitoseos pois vuoasta.
Katso että kaikki leivänpalat ovat leikkuupinta ylöspäin ennen kuin työnnät vuoan uuniin. Ripottele leivänpaloille ruokosokeria. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Maksimoidaksesi rapean ja karamellisoituneen pinnan voit lopuksi laittaa grillivastukset hohkaamaan ja viimeistellä leipien pinnan.
Tarjoile haluamallasi tavalla. Itse suosittelen vaikka hedelmiä/marjoja mascarponen tai jogurttivaahdon kanssa. Jogurttivaahto tehdään sekoittamalla purkki vaahdotettua kermaa ja pari kukkuraista ruokalusikallista kreikkalaista jogurttia keskenään. Makeuta sokerilla ja nauti.
Tästä linkistä pääset käsiksi muihin sarjan aiempiin aamupaloihin
*
Today’s breakfast is oven baked french toast inspired by this recipe from Phyllis Grant of Dash and Bella. Heaven in a bowl I’d say! Perfect for a weekend breakfast with fruits and mascarpone.
Here is a link for more breakfasts in this series.