Aamupalalla / At the breakfast table

kevatsipulileipa_suvisurlevf.jpg

 

Olen sitä tyyppiä, joka rakastaa sipulia kaikessa muodossa. Kypsennettynä miten tahansa tai ihan raakana. Tavallisena sipulina, valkosipulina, purjona, kevätsipulina… Sipulit kuuluvat keittiöni perusraaka-aineisiin ja käytänkin niitä jossain muodossa melkein joka päivä.

Vielä ei saa kesän tuoretta nippusipulia, mutta käytän sitäkin ahkerammin kevätsipulia joka keitoksessa. Nyt kevätsipuli seikkaili itsensä aamupalaleivälleni. Ensin kevätsipulin naatteja paistellaan miedossa lämmössä voin ja puolen sitruunanmehun kanssa kunnes ne pehmenevät. Sipulit ongitaan sivuun, pannulle annetaan lisää lämpöä ja paistetaan yksi kananmuna (itselleni sunny side up) ja paahdetaan lopuksi nopeasti leipä kuumalla pannulla.

Leivälle ladotaan kananmuna, kevätsipulit, kourallinen tuoreita yrttejä ja tujaus srirachaa. Ripaus sormisuolaa ja mustapippuria mukaan. Jos kaapista olisi löytynyt ranskankermaa, sitä olisi päässyt ruokalusikallinen tuohon keon kaunistukseksi. Ja sitten leipä suuta kohti, taistellen liukkaiden sipulinvarsien kanssa. Juodaan välissä kahvia ja ihastellaan kirkasta aamua.

*

My favorite breakfast bread (at the moment) has spring onions softened in butter and lemon juice, one egg sunny side up, fresh herbs and a splashing of sriracha, sprinkling of salt + black pepper and maybe some creme fraiche, if I happen to have some.

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.