Aamupalalla / At the breakfast table

 

aamiaispannu1.jpg

 

Janna postasi taannoin brunssimeininkejä New Yorkista, ja ihanissa kuvissa vilahtanut marokkolainen munakokkeli jäi aivoihini kiinni kuin takiainen. En tiedä annoksen tarkkoja raaka-aineita mutta innostuin kuitenkin hurjasti, ja marokkolainen aamiaispannuni onkin varsin löyhä tulkinta. Pääsin lempihommaani, eli soveltamiseen – jääkaapin antimien ja googlen avustamana.

Tykkään hurjasti pannulla paistetuista tomaateista, joten ne saivat kunnian olla mukana kikherneiden ja jääkaapista löytyneen kesäkurpitsan kanssa, kananmunat on helppo ja nopea rikkoa suoraan pannuun ja kypsentää itselle sopivaksi. Ruoan voi halutessaan myös viimeistellä uunissa grillivastuksien alla, jos pannu on uuninkestävä.

Kaipasin mukaan jonkinlaista soosia ja meinasin ensin tehdä harissaisen jogurttikastikkeen, mutta sitten päädyinkin yrttisoosiin. Olen saanut samankaltaista kastiketta joskus jossain ravintolassa ja tykästyin raikkaaseen, kirpeään ja hiukan suolaiseen makuun. Tämä kastike on hiukan yksinkertaistettu versio linkin yrttidipistä. Tykästyin tähän yrttikastikkeeseen niin paljon, että se tulee vierailemaan lautasella useamminkin. 

Marokkolainen aamiaispannu

à 300 gr keitettyjä kikherneitä
3-4 kypsää tomaattia
1 pieni kesäkurpitsa
1 naattisipuli
Oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria
1,5 tl juustokuminaa (jeera)
1,5 tl murskattuja korianterinsiemeniä
3-4 kananmunaa

Korianterisoosi

Tuuhea puska tuoretta korianteria
1 rkl kuivattua minttua tai muutama oksa tuoretta
1 tl juustokuminaa
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori ja mehu
Suolaa
Oliiviöljyä

Hakkeloi korianteri (ja minttu, jos käytät tuoretta) veitsellä niin hienoksi kuin saat. Raasta pestyn sitruunan kuori kulhoon ja lisää mukaan mehu. Kaavi korianteri ja minttu kulhoon, mausta suolalla ja juustokuminalla. Lorota mukaan oliiviöljyä sen verran, että soosin konsistenssi on sopivasti lusikoitavaa. Voit myös surauttaa kaikki ainekset nopeasti tehosekoittimessa hienoksi. 

Leikkaa tomaatit reiluiksi lohkoiksi, siivuta kesäkurpitsa ja sipulit ohuiksi siivuiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Lämmitä paistinpannussa oliiviöljyä, lisää öljyyn juustokumina ja murskatut korianterinsiemenet, anna lämmetä kunnes mausteet alkavat tuoksua. Kippaa mukaan tomaatit ja kesäkurpitsat, kiepauttele niitä öljyssä ja paistele, kunnes osa tomaattien nesteestä tulee ulos. Lisää sipulit pannulle ja vähennä lämpöä. Sekoittele muutaman kerran ja kun sipulit pehmenevät kevyesti, kippaa mukaan kikherneet. Sekoita, mausta suolalla ja mustapippurilla. Riko pannuun 1-2 kanamunaa per syöjä ja anna hyytyä, kunnes kananmuna on sopivan kiinteää. 

Tarjoa aamiaispannu kuumana korianterisoosin ja hyvän leivän kanssa, vaikka osana brunssia tai rentona, kiireettömänä aamuna. 

*

I made Moroccan inspired (though this is quite loose interpretation) breakfast pan with tomatoes, chickpeas, zucchini and eggs for breakfast. I also whipped up a simple sauce from fresh coriander, mint, lemon juice and olive oil, spiced with cumin.

 

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.