Aamupalalla / At the breakfast table

kesakurpitsavoi1_suvisurlevif.jpg

Kesäkurpitsan fanina Innostuin kovasti tästä Jennie Cookin kesäkurpitsavoista, joka löytyy muutenkin mainiosta Food52:n Genious Recipes-arkistosta. Resepti on ihan turkasen yksinkertainen ja siihen tarvitaan vain paria raaka-ainetta. Kesäkurpitsa raastetaan raastinraudalla ja haudutellaan hitaasti oliiviöljyssä tai/ja voissa, jolloin se muodostuu pehmeäksi, voimaiseksi mössöksi. 

Käytin itse oliiviöljyä ja pari valkosipulinkynttä, jolloin valkosipuli hallitsi makua aika vahvasti. Lisäsin vielä mukaan tirauksen sitruunanmehua ja sumakkia, koska kuumat ilmat tarkoittavat hapanta meininkiä tässä köökissä. Valmis kesäkurpitsavoi on minusta parasta suoraan pannulta paahdetun leivän päällä, mutta se on hyvä lisuke leipään kuin leipään (esim. grilled cheese). Miksei myös pastan sekaan tai munakkaan joukkoon. 

Noin kilosta kesäkurpitsaa tulee puolet vähemmän valmista ’voita’, eli viitisen desiä. Käytin itse 500 grammaa kesäkurpitsaa pienempään annokseen ja lorautin pannulle silmämääräisen annoksen oliiviöljyä. 

Kesäkurpitsavoi

à 1 kg raastettua kesäkurpitsaa
0,5 dl oliiviöljyä tai voita
1-2 valkosipulinkynttä, 1-2 salottisipulia tai yhdistelmä molempia
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
(Sitruunanmehua, sumakkia)

Raasta huuhdeltu kesäkurpitsa raastinraudalla ja valuta raastetta hetken siivilässä. Purista vielä enimmät nesteet pois kesäkurpitsasta ennen paistoa.

Lämmitä oliiviöljy/voi pannulla keskilämmöllä ja kuullota pieneksi hienonnettu salottisipuli ja/tai valkosipuli kevyesti. Kippaa mukaan valutettu kesäkurpitsa ja paista miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta halutessasi esimerkiksi sitruunalla, sumakilla tai tuoreilla yrteillä. Kesäkurpitsavoi on valmista, kun seos on pehmoista ja ihan kevyesti karamellisoitunutta. 

*

I got excited about this zucchini butter recipe by Jennie Cook and made it for breakfast for August mornings to come.

 

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.