Aamupalalla / At the breakfast table
Täällä paistaa aurinko! Toivottavasti siellä teilläkin. Näitä ihania pannukakkuja kannattaa pyöräyttää viikonloppuna aamiaiseksi, ne kera sitruksisen siirapin ovat ihan täydellinen alkukevään aamupala. Reseptistä kiitos kuuluu 101 cookbooksin Heidi Swansonille ja tämä hänen luottoreseptinsä pannukakuille taisi juuri syrjäyttää omani. Käytin itse niitä aineksia joita kaapista löytyi ja jaoin reseptin puoliksi mutta voit käydä tsekkaamassa alkuperäisen reseptin tästä linkistä.
Lisää aamupalaherkkuja löytyy tämän linkin takaa.
Pannukakut unikonsiemenillä ja sitrussiirapilla
1-2 appelsiinia, hedelmäliha irrotettuna ja kuutioituna
1 sitruuna, hedelmäliha irotettuna ja kuutioituna
Agavesiirappia TAI sitruksista valuneet mehut, loraus vettä + noin desi sokeria
2,3 dl jauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
Noin desin verran unikonsiemeniä
2,5 dl piimää
1 kananmuna
1 rkl sulatettua voita + lisää paistamiseen
Jos kaapistasi löytyy agavesiirappia, lisää noin 1 dl sitä ja sitrukset kattilaan, kuumenna ja sekoita kunnes ne sekoittuvat. Anna porista pienellä lämmöllä noin 5 minuuttia ja jäähdytä. Jos sinulla ei ole siirappia, rutistele mahdolliset ylijääneet appelsiininkannikat ja leikkuulaudalle valunut mehu kattilaan sitruslohkojen kanssa, lorauta mukaan hiukan vettä ja kaada päälle desi sokeria. Kuumenna ja anna porista hiljalleen, sekoitellen välillä. Siirappi on valmista kun neste on redusoitunut noin puoleen. Jäähdytä.
Tee pannukakkutaikina sekoittamalla kuivat aineet kulhossa ja kaatamalla päälle piimä, kevyesti vispattu kananmuna ja voi. Sekoita taikinaa juuri sen verran että ainekset ovat sekoittuneet, taikinan ei tarvitse olla täydellisen sileää.
Kuumenna paistinpannu ja lisää voi. Alenna hiukan lämpöä jotta pannukakut eivät pala ja annostele pannukakkutaikinaa pannulle. Tarkistele pannukakun alapuolta, sen ollessa kullanruskea käännä pannukakku ja paista toinenkin puoli. Paistele pannukakut valmiiksi ja nauti sitrussiirapin kanssa.
*
I made poppy seed pancakes and citrus syrup with a recipe adapted from Heidi Swanson of 101 cookbooks. Though I made a few adjustments to my pancakes, you can look the original recipe here. I think this is my new favorite, so delicious! These pancakes are the perfect breakfast for the beginning of spring.