Aamupalalla / At the breakfast table

artisokkapinaattipannu.jpg

 

Inspiroiduin tästä kuvasta, jossa näkyy Martha Stewartin versio perinteisestä kreoliruokalajista, jota kutsutaan Eggs Sardou’ksi. Annos on kotoisin Louisianasta, ja se sisältää kermassa muhitettua pinaattia, artisokansydämiä, uppomunia ja hollandaisekastiketta. Kyseessä onkin varsin tykkiä tavaraa, vaikka eittämättä herkullista. Tämä oma aamiaispannuni on siitä varsin löyhä tulkinta. Pinaatti pääsee artisokansydämien ja valkosipulin kanssa yhteen pannuun, johon rikotaan kananmunat ja koko homma viimeistellään nopeasti uunissa. Voit myös kypsentää kananmunat paistinpannulla loppuun, peitä silloin pannu kannella.

Aamiaispannu on nopsa valmistaa ihan arkenakin ja se on tuntuvasti kevyempi versio alkuperäisestä ruokalajista. Voit tietysti holauttaa pannulle hiukan kermaa, se tekee ruoasta aavistuksen ylellisemmän: kerma on aina kermaa. Innostun helposti näistä kananmunaa sisältävistä yhden pannun aamiaisruoista. Turhaa tiskiä ei tule, montaa asiaa ei tarvitse valmistaa samaan aikaan ja koko homma on valmiina lautasella höyryävänä.

 

Pinaatti-artisokkapannu (kahdelle reilusti)

150 gr pinaattia tai 1 pss (à 150 gr) pakastettua pinaattia
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl voita
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 prk (à 160 gr) öljyyn säilöttyjä artisokansydämiä
1 sitruuna
1 tl seesaminsiemeniä

2-4 kananmunaa

Jos käytät pakastettua pinaattia, sulata ja valuta se lävikössä. Napsauta uunin grillivastukset päälle. Hienonna valkosipulinkynnet ja lorauta artisokkapurkin öljyä paistinpannuun yhdessä voinokareen kanssa. Heitä valkosipulimurska öljyyn ja pinaatit perään kun valkosipulit alkavat sihistä öljyssä. Purista mukaan 1/2 sitruunan mehu ja lisää tarvittaessa pieni loraus vettä, jos seos tuntuu kuivuvan liikaa.

Kuullota pinaattia ja valkosipulia miedolla lämmöllä vain sen verran, että pannun sisältö lämpeää kevyesti, tarkoitus ei ole ruskistaa tai kypsentää. Lisää sekaan halkaistut, kevyesti öljystä valutetut artisokat ja pyöräytä kaikki sekaisin, mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Jos paistinpannusi on uuninkestävä, riko pannulle 1-2 kananmuna per syöjä, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja työnnä uuniin 3-7 minuutiksi, riippuen siitä kuinka pehmeäksi haluat jättää kananmunat. Jos pannusi ei kestä uunia, siirrä pinaattiseos pieneen uunivuokaan ja lisää kananmunat sinne.

Tarjoa rapean leivän ja sitruunalohkojen kanssa. 

*

I was inspired by Eggs Sardou, which a Louisiana Creole dish made with creamed spinach, poached eggs, artichokes and hollandaise sauce. My version is more simple, a bit healthier and quicker to make on a weekday. I start with gently warming some garlic and spinach in a pan, drop the artichokes in, break some eggs into the mix and put the whole pan into oven so that the eggs have just set. Crusty bread and some lemon slices and you are good to go.

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.