Aamupalalla / At the breakfast table
Amerikkalainen klassikkoleipä BLT yhdistää leipäkansien väliin pekonia, salaatinlehtiä ja tomaattia. Lehtisalaatti vaihtui tässä versiossa avokadoon, joka tekee tästä leivästä sen verran täyttävän, että sen kanssa jaksaa pitkälle. Jätin perinteisen majoneesin pois, koska avokado on jo itsessään kermaista, ja oliiviöljyssä paistettu leipä ei missään nimessä kaipaa lisää rasvaa. Kivistössä mainittiin pekonin paistaminen uunissa, samaa harrastan myös minä, kun joku ruoka vaatii pekonia. Säästyt käryltä, roiskuvalta rasvalta ja saat varsin täydellisiä pekonisiivuja.
Paahdan tomaatit tähän pannulla yhdessä leipien kanssa, jotta ne saavat hiukan lisää makua. Ainakin, jos tykkäät niin koruneista tomaateista ja leivistä kuin minä. Tuoreet yrtit eivät muuten pahentaisi leipää ollenkaan. Ja tiedän kyllä, että lepakkoleipä kuulostaa hiukan höhlältä, eli no pun intended!
BAT eli pekoni-avokado-tomaattileipä (kahdelle)
4 palaa leipää
Muutama viipale pekonia
1 kypsä avokado
2 tomaattia tai pari kourallista kirsikkatomaatteja
Sitruunanmehua
Mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä
Paista pekonit 200C asteisessa uunissa, kunnes ne ovat rapeita. Halkaise avokado, iske veitsi kevyesti kiveen ja pyöräytä ulos. Nappaa avokadon sisus pois kuoresta kokonaisena pyöräyttämällä se lusikalla ulos. Leikkaa avokado viipaleiksi ja rutista päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
Paahda tomaatit ja leipäviipaleet pannussa oliiviöljyn kera. Kokoa leivät pinoamalla pekonia, tomaattisiivuja ja avokadoa niiden väliin, voit tarvittaessa keihästää leivät grillitikulla, jos ne tuntuvat hatarilta luomuksilta. Nauti kahvin tai teen kera.
*
A classic BLT sandwich becomes BAT (no pun intended) when you change your lettuce to avocado. Or BBAT. when you are having it as a breakfast sandwich. Only good things coming when you put together ingredients like that.