Aamupalalla + fiilistelyä

 

Tällä kertaa Aamupalalla-sarja on vähän erilainen. Julkaisin viime vuonna samoihin aikoihin alla olevan kuvan paistetuista nektariineista ja kreikkalaisesta jogurtista. Kyseessä on ehdoton lempparini, halusin siis jakaa sen teille uudestaan koska nektariinit ja syreenit ovat minusta juuri nyt parasta mitä maailma tarjoilee.

Tarkkaa ohjetta minulla ei ole ja näin kesällä muutun entistä huolettomammaksi ja jätän tarkat määrät odottamaan kylmempiä säitä. Puhun siis kourallisista, hyppysellisistä, ropsauksista, sirottelusta ja sen sellaisista.

Tarvitset vain hiukan ylikypsiä hedelmiä, jotka paistetaan pannussa voin ja ruskean sokerin kanssa, kunnes niistä purskahteleva mehu sekoittuu herkulliseksi liemeksi. Sokeria tarvitaan ihan vain se hyppysellinen. Tahmeat, makeat hedelmät nautitaan viileän kreikkalaisen jogurtin kera. Nyt tänä vuonna varmaan maustaisin jogurttini (taas kerran) ruusuvedellä mutta kokeile myös vaniljaa, sitruunaa tai vaikka yrttejä kuten minttua tai sitruunamelissaa.

Voisin syödä näitä myös iltapalaksi. Varsinkin nyt kun ilma yöllä on sakeaa, syreenilla tuoksutettua parfyymiä. Linnutkin laulavat eri tavalla - vai pistääkö lämmin ilma pääni hiukan pyörälle. Muutun näillä keleillä ja fiiliksillä yleensä hiukan melankoliseksi ja kuuntelen Miles Davisia ympäri vuorokauden.

Loput aamupalat löydät tämän linkin takaa. Jos vaikka haluaisitkin leipoa jotain ja et ole niin hövelillä tuulella kuin allekirjoittanut.

*

For breakfast I serve you some lilacs (in a vase) and nectarines poached in butter and a little brown sugar. Serve with tangy Greek yogurt and enjoy the summer - both mornings and nights.

 

Kommentit

Miia H
Kaunis päivä

Syreenit ovat tosiaan kuin taikakukkia, tuoksu on täysin tainnuttavaa eikä siitä voi saada tarpeekseen. Taidanpa ottaa mallia ja käydä pihalta poimimassa kimpun pöydälle, ihania kuvia sinulla.

Suvi sur le vif

Ovat ne kyllä, joka kevät se tuoksun ihanuus tulee jotenkin aina yllätyksenä. En meinaa millään aina muistaa että miten tainnuttavasta, huumaavasta tuoksusta on oikein kyse. Harmi että kestävät vain niin lyhyen aikaa.

Helmi K
sivulauseita

Jotenkin lohdullista että öiden lämmetessä ja tuoksuessa voi myös olla melankolinen ja turvautua Milesiin. Että kesän alussa, sen sävyissä, on jotain vähän surumielistä vaikka kaikki tuntuukin jälleen kerran olevan alussa ja kaunista ja hyvin. 

Suvi sur le vif

Minä taidan olla aina sellainen että kun oikein tunnun pakahtuvani hyvästä mielestä, tulen kevyesti surumieliseksi. Ja Miles kyllä sopii tähän mielentilaani ihan täydellisesti.

Kommentoi