All blues

 

Pihalla erottuu pieniä mättäitä erilaisissa sinisen ja violetin sävyissä. Nuo kuvassa olevat hehkuvat melkein epäaidon sinisinä muuten niin ruskean maan keskellä.

Maasta puskee monenlaista sorttia, joita tunnistelimme äidin kanssa tänään. Tai siis äiti kertoi, ja minä yritin painaa nimiä mieleeni, sekoittaen iloisesti varjoliljat ja lipstikoiden alut keskenään. Edellinen asukas piti hurjasti sipulikasveista (!), pioneista (!!) ja ruusuista (!!!). 

Hypistelin tänään malttamattomana siemenpusseja, mutta penkkeihin ei ole vieläkään asiaa uusilla tulokkailla, ennen kuin rauhassa rehottaneet rikkararuohot on kitketty ja kasveista saatu lisää tolkkua.

Vuohenputki on muuten todella ilahduttava villiyrttinä, mutta ei näköjään perennapenkissä. 

*

All blues in the garden. There's tiny growth in different shades of blues and lilacs.

 

 

 

 

Kommentit

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Moikka! Tämä kasvi on kevättähti, se on sipulikukka. Vinkkaa, jos haluat kasveille nimiä, täällä blogissa ne säilyvät paremmin kuin mielessä. (Siksi kirjailen niitä itsekin ylös blogiin, on sitten paikka, josta tarkastaa kun nimimuisti pettää. Ilman nimeä ei voi oikein edes käyttää Googlen kuvahakua.)

Suvi sur le vif

Moikka! Googlailin myös itse innoissani tuota kukkaa hakusanoilla "Scillan näköinen kukka", koska en ollut ennen törmännyt. Ja jotenkin kuvittelisin sen olevan isokevättähti (noista erilaisista kevättähtilajikkeista), koska kukat ovat niin suuret. Mutta todella kaunis kuitenkin, on hauskaa bongailla uusia tuttavuuksia! :)

Juuri nyt yritän tunnistella tontin pikkupuita ja metsästää pionin alkuja, niitä on täällä vähän missä sattuu, jopa rodopenkin juuressa. 

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Voihan tuo olla hyvinkin isokevättähtikin, kuva ei oikein kerro kukan kokoa. Onnittele siis itseäsi onnistuneesta tunnistuksesta ja taputa minun puolestani olalle! Pikkupuiden tunnistus voi olla kyllä hankalaa, monesti vain pupun suu osaa kertoa, mistä on kyse (ja sitä ei halua konsultiksi missään nimessä). Aina ei edes kukinta tuo eroa. Jos pohtii kirsikan ja luumun välillä, osassa luumupuita on vähän piikkien oloisia oksanpätkiä tai -tappeja. Lajeja ja lajikkeitahan sitten ei erota millään, mutta toisaalta - onko niiden niin kovasti väliäkään, jos vaan maistuu hyvältä ja satoa tulee?

Kommentoi