Geranium cravings

 

Sekoitin ennen tätä vuotta aina petuniat ja pelargoniat keskenään. Petuniat ovat mielestäni vieläkin aavistuksen mummomaisia kukkia, mutta pelargoniat, varsinkin nuo tuoksulajikkeet ovat saaneet minut koukkuun. Ostin meille tuon sitruunalta tuoksuvan yksilön, voi että hän on kiva!

Tuoksupelargoneja käytettiin ennen vanhaan huoneilman raikastamiseen, koska niiden lehtien koskettamisesta lähtee voimakas tuoksu, johtuen kasvin eteerisistä öljyistä. Meinaan metsästää vielä niitä ruusulta tuoksuvia pelargoneja, jotta tönöön pöllähtelee kunnolla kukkien tuoksua. 

*

This tiny lemon scented pelargonium is my new love. 

 

 

 

Kommentit

Mun maan Marja (Ei varmistettu)

Täällä Espanjassa juuri tuo lajike on hyvin suosittu, koska sitruunainen tuoksu pitää loitolla hyttysiä ja muita öykköjä. On myös sellainen pippurilta tuoksuva lajike ... Kaikilla pelargoneilla on mielestäni sellainen "ikuisuus" elementti, joka miellyttää ja rauhoittaa ...

Suvi sur le vif

Totta tuo ikuisuuden elementti! Pelargonia on niin klassinen, kestää aikaa ja viherkasvitrendejä hyvin. Ja pitää pistää korvan taakse tuo hyttysjuttu, täällä Suomessa pitäisi varmaan vuorata terassi pelargonialla, ennne kuin tehoaisi. :)

Kommentoi