Joulu lasissa / Holiday cocktail

Suvi sur le vif

 

Olen päättänyt ottaa tämän joulun hiukan rennommin. En ole tuonut perinteisiä koristeita tai kynttelikköjä huusholliin, leiponut pipareita, keitellyt erilaisia glögiversioita tai väkertänyt kotitekoisia lahjoja. Halusin silti juhlistaa joulukautta rennolla, iloisella ja helpolla tavalla. Koska ei ole pakkasta, kuumat juomat eivät maistu, joten kaipasin lasiini kylmää ja piristävää. Kädestä löytyykin siis Nigella Lawsonin versio Poinsettia-drinkistä. Ympäripyöreästi siihen tulee kuohuviinia tai samppanjaa, appelsiinilikööriä ja karpalomehua. Koristelin juoman myös appelsiininkuoren suikaleella, joka vahvistaa sitruksen makua.

Käytin itse kuohuviininä Proseccoa, Cointreau-appelsiinilikööriä ja makeuttamatonta karpalomehua mutta perinteinen (kuiva) samppanja ja esimerkiksi Grand Marnier-likööri tai Triple sec sopivat mukaan vallan mainiosti. Jos olet muuten juonut Aperol Spritziä, tämä on hiukan kuin kyseisen drinkin kevyempi ja aavistuksen makeampi pikkusisko, tonttulakilla. Ainesten suhteet eivät ole myöskään ihan niin justiinsa, mikä sopii minulle mitä parhaiten.

Jäähdytä ainekset kunnolla kylmäksi ja voit vielä halutessasi tuikata lasitkin pakastimeen. Kuohuviinipohjaiset drinkit suositellaan yleensä nauttimaan kapeista kuohiviinilaseista, jotta kuplat pysyvät tallella. Mutta minä halusin kuplien menettämisenkin uhalla tunnelmaa, joten käytin mielentilaani sopivia laseja.

Suosittelen tätä drinkkiä kaveriksi paketointiin, myöhäisten joulukorttien rustaamiseen, keittiön kaakeleiden kuuraukseen, jouluruokien valmistamiseen tai ihan muuten vain. Yksin tai seurassa, yhtä hyvältä maistuu. Kaveriksi soimaan esimerkiksi Frank Sinatraa (joululauluja tai ei niitä joululauluja, sinä päätät) ja kynttilät palamaan.

Teen tämän drinkin mittaamalla 1 ruokalusikan Cointreauta lasin pohjalle, kaadan päälle 0,8 dl karpalomehua ja täytän lasin täyteen kylmällä Proseccolla. Viimeisenä kyytiin menee appelsiinin kuoresta veistelty suikale, jota väännetään kevyesti, jotta sitruksen öljyt pääsevät esiin. Kuoren suikale voi olla myös hienostunut, minulla on tuollainen reilu ja robusti..

*

The most perfect drink for this season is Nigella Lawson's version of Poinsettia. In this version the traditional champagne is replaced with Prosecco. You can find the english recipe with different measurement units here. Put on some Frank Sinatra and enjoy your drink very, very cold, with an orange peel.

 

 

 

 

Kommentit

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Täytyypä kokeilla! =) Toivoin joululahjaksi shakeria, koska muutkin cocktailit houkuttelevat...

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Minua ne houkuttelevat myös! Erityisesti klassikot kuten Manhattan ovat tällä hetkellä kokeilujonon etupäässä.

Peeta RAW (Ei varmistettu) http://rawdesignblog.blogspot.fi/

Ah, linkkasin tämän poikaystävälle siinä toivossa että pian olisi jouludrinkkiä kätösessä. Hän kun on meidän drinkkimestari. Kuulostaa nimittäin herkulliselta siemailtavalta! Ja se kuuma omenajuoma houkuttelee ehdottomasti myös.

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Toivottavasti sait kylmän drinkin käteen! :) Cointreau on muuten hyvää ihan jääkylmän vissyn ja tuorepuristetun appelsiinimehun kera, kokeilin itse eilen. Tiraus sitruunaa vielä mukaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Arvasin heti, että kyseessä on Cointreauta sisältävä drinkki! Se on joulun ehdoton ykköslisä itsetehtyyn glögiin ja muihin juomiin. Toimii myös leivonnassa ja sellaisenaan tumman suklaan kanssa!

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Minä meinasin lorauttaa Cointreauta mukaan loman köyhiin ritareihin mutta en ollenkaan ajatellut glögin sekaan laitettuna tai suklaan kanssa, kiitos hyvistä vinkkauksista!

Kommentoi