Juuston tekoa / Making cheese

Suvi sur le vif

 

Täällä sauhutellaan ennätysmäärä kynttilöitä, törsättiin purppuraisiin kalloihin ja kokeillaan ensimmäistä kertaa tehdä itse labneh-tuorejuustoa. Labneh on yksinkertaisesti vaan paksua, maustamatonta jogurttia (kreikkalaista, turkkilaista tms), josta valutetaan harsokankaan läpi hera pois. Valmista juustoa voidaan käyttää monin eri tavoin niin makeissa kuin suolaisissa ruokalajeissa, yksinkertaisin tapa on varmaankin nauttia labneh lämpimän pitaleivän ja oliiviöljyn kera. Jogurtin voi valuttaa myös esimerkiksi suodatinpaperin läpi. Mitä kauemmin jogurttia valutetaan, sitä kiinteämpää valmis labneh on. Valutusajat ovat usein 12 tuntia ja 24 tuntia, meinaan kokeilla itse molempia.

*

Making homemade labneh.

 

 

 

Kommentit

Sini :: my blue&white kitchen (Ei varmistettu) http://myblueandwhitekitchen.com

Ihania kalloja! Kuuluu meikäläisen lempparikukkiin ja tuo väri on kyllä komea. Pitäisiköhän mennä itsekin huomenna metsästämään tuon henkisiä kaupungilta...? Ja kotitekoinen jugurtti on niiin parasta. Kerrohan sitten myöhemmin, kumpaa valutusaikaa pidit parempana.

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Valutin tosiaan tätä ekaa satsia nyt 24 tuntia, koostumus on aikas kiinteä, saa nähdä että kummasta tulee suosikki kun teen toisen erän. Ja kalla on tosiaan kauniin veistoksellinen. :)

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Sain todella hyvät naurut omasta pöhköydestäni, koska mietin ennen kuin näin kakkoskuvan että mitä ne purppuraiset kallot mahtavat olla :) :)

Ihania nämä sun kokeilut eri ruokaainesten kanssa!

GoodieFoodie (Ei varmistettu) http://opendoors.homeip.net/thegoodtastediary/

Mä ajattelin myös purppuranpunaisia pääkalloja ja olin hirveän kiinnostunut näkemään, millaisia ne ovat! Kukatkin ovat kyllä kivoja... Tehtiin muuten viime pääsiäisenä yrttilebnehiä, hyvin toimi (käytettiin suodatinpusseja) lampaan kanssa :)

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

En edes itse tajunnut moniselitteisyyttä ennen kuin sanoit, hiukan hupaisalta tosiaan kalskahtaa! :) Ja kokeilut on kivoja, joskin jotkut menevät kyllä auttamatta pieleen ja silloin pistää harmittamaan. Nimim. ei hetkeen mozzarellan tekoa.

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

No nyt meni vastaus väärään kommenttiin, voi piru. Mutta Merjalle tuo ja GoodieFoodielle huikkaus, että yrttilabneh on tutkassa seuraavaksi: meinaan napata pellolta vielä toivottavasti hengissä olevaa timjamia ja persiljaa.

Pumpkin Lady (Ei varmistettu) http://allotmentupdates.blogspot.com

Kiva kun kirjoitit kokeilustasi, mielenkiintoista sitten kuulla kumpi on suosikki 12h vai 24h. Tämä nimittäin on omalla kokeilulistalla, ajattelin kokeilla maustetun, uunissa kokatun kurpitsan kanssa. Mukavaa viikonloppua!

Kommentoi