Keittiössä / In the kitchen
Ehkä maailman kauneimmat veriappelsiinit. Kulho elää nyt elämäänsä hedelmien kanssa, ei pöllömpi duuni. Nuo ovat jo sen verran pieniä ja pitävät niin kovin kuorestaan kiinni, että meinasin veistellä ne hunajan ja vuohenjuuston kanssa lounassalaattiin. Vaikka appelsiinit olisivat varmasti ihan priimaa hilloamiskamaa, löysin vielä ohjeen, johon tulisi mukaan Aperol-likööriä. Ei voi olla huonoa!
Koin tänään muuten pitkästä aikaa ahaa-elämyksen keittiössä. Paahdoin nimittäin ensimmäistä kertaa parsakaalia uunissa ja siitä tuli ihan mahdottoman hyvää! Viipaloin parsakaalit uunipellille, sekoitin mukaan oliiviöljyä, ruokalusikallisen paahdettua seesamiöljyä ja merisuolaa. Kymmenisen minuuttia grillivastusten alla tarkasti vahdaten, etteivät poloiset pala ja sitten lämpimänä kitaan. Seesamiöljy sopii paahdettuun parsakaalin erityisen hyvin. On se jännä, miten valmistustapa voi muuttaa kasviksen ihan eri makuiseksi.
*
I am going to use these beautiful blood oranges in a salad with goat cheese and honey. And I made oven roasted broccoli today for the first time and it was surprisingly delicious. Mixed with toasted sesame oil, olive oil and sea salt, then roasted in a hot oven for about 10 minutes (keep watch and do not burn) and straight to the mouth while warm.