Kylppäriremontti osa I – optimismi

 

Kylpyhuoneinspis_suvisurlevif.jpg

Kylpyhuone1_suvisurlevif.jpg

vihrea_suvisurlevif.jpg

 

Remppaukseen pääsee loppukesästä ensimmäisenä tönön kylpyhuoneosasto. ”Spa-osastomme” käsittää tällä hetkellä 70-luvulla viimeksi remontoidun, hämähäkkejä kuhisevan pikkuvessan ja sen takana olevan kylpytilan, johon mennään erikseen kylmäeteisestä (talvella aika brrr). Vessa ja kylpyhuone ovat molemmat myöhemmin taloon rakennetussa lisäosassa, jossa sijaitsevat siis makuuhuone ja eteiset ja vielä kuistin nurkkaan rakennettu sisäsauna. Kyseessä on siis paljon pieniä, sokkeloisia huoneita ja vanhassa talossa ovat vielä omat remppahaasteensa. 

Kuvittelin ensin haluavani hiukan Italiaan nojaavan, sinisen kylpyhuoneen. Sitten mietin Suomen pimeää syksy-talvea ja tummansinistä kylpytilaani hiukan uudestaan. Lopulta aloin kallistumaan samoihin sävyihin kuin muissakin remppaussuunnitelmissa, eli haalean harmaanvihreään – sellaiseen kuin kustavilaistyylisissä huonekaluissa.

Löysin Laattapisteen valikoimasta tietysti vielä turkasen kauniin (ja ei varmaan ihan niin käytännöllisen) vihertävän marmorimosaiikin, josta sain pontta suunnitelmalleni, samoin kuin tästä viimeisessä kuvassa olevasta Asun-lehden kaakelikollaasista. Tarkoitus olisi yhdistää vihreään harmaata kiveä ja ehkä messinkisiä yksityiskohtia. Haaveissani olisi mukavasti aikakausia sekoitteleva, linjakas kylpytila ja kauhukuvani on vihreä kasarihirvitys, jossa mikään ei sovi yhteen. On haasteellista sovittaa yhteen budjetti, käytännöllisyys ja talon aikakautta mukaileva linja. 

Mielessä ovat vielä posliinijalallinen, koruton käsienpesuallas (inhoan allaskaappeja), simppeli kapeahko peili ja jotkut kauniit antiikkiset skonssit tai lampetit molemmilla puolilla peilejä. Mielellään ehkä tuollaiset vähän noita Hayn koukkujen muotokieltä toistavat lampetit. Kamat olisivat yhdessä isossa vetolaatikostossa piilossa, tosin kahden aikuisen ihmisen taloudessa sitä tavaraa ei edes ole paljoa.

(Otsikointi alkaa optimismilla. Katsotaan, vievätkö seuraavat osat epätoivoon vai onnistumiseen.)

 

Laatat laattapiste.fi, Messinkiset koukut Hay. Aukeama Asun.fi

*

Bathroom thoughts. Right now I get excited about green and grey tones with marble mosaic and brass details. Let’s see how the plans will evolve.

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *