Lämmin omenajuoma / Spiced, hot apple drink

Suvi sur le vif

 

Ehdin tänään hiukan raivata ja järkkäillä jo kaaokseen päässyttä asuntoa. Siirsin myös kaikki kukkaset pois ikkunalaudalta, koska ne peittivät sen vähänkin valon jota ikkunoista virtasi sisään. Huonot ikkunan tiivisteet ja veto eivät myöskään kohdelleet kasveja kovin hyvin.

Keittelin myös tätä uudeksi lempparikseni muodostunutta mausteista ja omenaista juomaa. Sain Helsingissä käydessäni Mokossa ihan uskomattoman hyvää, glögimäistä juotavaa ja nyt hataralla muistilla kokosin juoman kattilaan kiehumaan. Juoma perustuu hyvään, tuorepuristettuun luomuomenamehuun (esimerkiksi Pirkalta löytyy) ja siinä haudutettuihin joulumausteisiin. Tuorepuristettu omenamehu on minusta pelkästään juotuna aika kirpakkaa ja vahvaa mutta se toimii ihan loistavasti tämän pohjana. 

Tarvitset vain purkin edellämainittua mehua, mausteita sekä halutessasi manteleita ja rusinoita tarjoiluun. Minulla jäi eilisestä salaatista granaattiomenan siemeniä yli ja viskasin ne mukaan. Käytin litraan mehua 2 tähtianista, 4 kokonaista neilikkaa, 3 murskattua, kokonaista kardemummaa, ropsauksen vaniljasokeria, appelsiinin kuoren suikaloituna ja hiukan raastettua muskottia. Mehu ja mausteet kiehautetaan ja annetaan hautua hiljalleen pienellä lämmöllä.

Mitä kauemmin haudutat, sen mausteisempaa juomasta tulee. Siivilöi lasiin ja lorauta halutessasi jotain vahvempaa mukaan, vaikka rommia tai calvadosta. Loistava juotava tuleviin pakkasiin!

*

I cleared out and cleaned out our apartment which was a pure mess. And moved all our plants from the windowsill because they were blocking out some of the light that is so sparingly shining from outside.

I also made a hot drink from organic, freshly squeezed applejuice. Just add spices to the juice and simmer quietly until you get a spicy, delicious warm drink. Serve with almonds and raisins. I used star anises, cloves, orange peels, whole cardamoms, vanilla sugar and some grated nutmeg.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Festivo lasi? Joka tapauksessa tosi hieno. Kyllä tuosta kelpaa siemailla.

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Olenkin ajatellut että pitäisi tehdä omaa glögiä meidän omien omenien tuorepuristetusta mehusta, sitä kun meillä riittää. Se mehun kirpakkuus muuten riippuu hyvin paljon lajikkeesta. Meillä on pihapuissa useita lajikkeita, ja mehuerän kirpakkuus/makeus riippuu hyvin paljon siitä mitä lajia mehuun on sattunut mukaan. On aina vähän jännä odottaa kun mehua ottaa pakkasesta miltä se maistuu sillä kertaa :)

nuokku_ (Ei varmistettu) http://www.vanhahehkulamppu.blogspot.com

Oih! Kuullostaa uskomattoman hyvälle. Olisin niin tämän tarpeessa, sillä nyt tarvitaan kipeästi kuumaa ja vahvoja makuja herättelemään flunssan turruttamia makuhermoja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Nam! Sain samantapaista Farangissa. Lisänä vain bourbonia ja limemehua. Toimi!

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

vierailija: Lasi on lainassa äidin varastoista ja googlettelun perusteella kyllä se sellainen on. Ja on kyllä komea!

Merja: meidän äiti tekee myös tuorepuristettua mehua meidän omenoista ja se ei ole kyllä niin tujua kuin tuo kaupan valmis. Ja jännästi ei myöskään makeaa, en tiedä mistä nuo valmiit seokset mahdetaan oikein puristaa.. Mutta omista ompuista tehty glögi on kyllä varmasti huippua!

nuokku_: minä olin itseasiassa kipeä silloin Helsingin reissulla ja se Mokon juoma kirpeänä ja vahvana osui kyllä niin loistavasti tarpeeseen! Mukaanhan voi lisätä vielä sitruunaa, inkivääriä ja hunajaa jos haluaa tehostaa vaikutusta:)

Vierailija: no uskon, kuulostaa todella hyvältä!

Kommentoi