Lämmin salaatti ruusukaaleista / Brussels sprouts in a salad

ruusukaalisalaatti_sviitanen.jpg

 

Meri-Tuuli Lindströmin ohje ruusukaaleja sisältävään salaattiin osui silmiini Viini-lehdestä ja pääsi ihan käytäntöönkin asti. Voi olla että Meri-Tuulin Etelä-Ranska -fiilistelyt, puheet merelle antavista parvekkeista ja brunsseista kylmän roséviinin kanssa saivat minut innostumaan mutta salaatti oli maukas myös täällä hämärässä ja koleassa Turussa..

Making a warm salad with brussels sprouts, bacon, dried cranberries, toasted bread slices and some mustardy vinaigrette.

Lämmin karpalo-ruusukaalisalaatti

(Kahdelle)

1 rasia (400 g) ruusukaalia
140 g pekonia (tai paketti)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
4 viipaletta kuivahkoa leipää viipaleina
1 dl kuivattuja karpaloita
suolaa ja mustapippuria

Vinaigretti
1 rkl karkeaa Dijon-sinappia (jos käytät tavallista, vähennä määrää koska se on vahvempaa)
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Puolita ruusukaalit pituussuunnassa. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Paista pekonit rapeiksi, nosta hetkeksi sivuun pannulta. Paahda veitsellä litistettyjä valkosipuleita öljyssä. Lisää leipäpalat, paista kullanruskeiksi. Lisää karpalot, paista ja lisää ruusukaalit ja pekonit. Mausta. Valmista kastike ja kaada pannulle. Sekoita ja tarjoa heti.

*Minä henkilökohtaisesti inhoan paistaa pekonia paistinpannulla, joten pistin muutaman mutkan suoraksi. Valmistin ensimmäisenä kastikkeen odottamaan, puolitin ja huuhtelin ruusukaalit ja paahdoin pekonit uunissa 200 asteessa. Nappasin pekonit pois uunipelliltä ja levitin ruusukaalit, hienonnetut valkosipulinkynnet sekä leipäviipaleet samalle pellille ja pistin uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Tämän jälkeen kippasin pekoniruusukaalileipäseoksen kulhoon, lisäsin mukaan karpalot, maustoin ja sekoitin kastikkeen mukaan. Kukin siis tyylillään.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.