Lasissa/Negroni

negroni_suvisurlevif.jpg

 

Vinkkasin kesäkuun Trendin ruokapalstalla punaisena hohtavasta klassikkodrinkistä, eli Negronista. Jääkylmät, sopivan tiukat aperitiivit olivat tehokkaiden aurinkorasvojen ja tuoreiden hedelmien rinnalla Palermon reissun top kympissä. Joskin kärvensin itseni aurinkorasvoista huolimatta ja olin kuulemma hyvin rosso. Soinnuinpahan ainakin aperitiiviini.

Negroni koostuu ginistä, punaisesta vermutista ja Camparista, lisäksi lasissa kuuluu jäiden kanssa lillua iloisesti appelsiininkuori. Negroni on perinteinen italialainen aperitiivi, eli se naukkaillaan ruokahalua herättelemään, mielellään vielä kunnollisessa helteessä. Suomessa ei ole vielä ns. Negronihelteitä, mutta pullot kaapissani odottavat yli parinkympin celsiusasteita kuin kuuta nousevaa. 

*

Negroni and the summer heat go hand in hand.

 

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma matkat