Lautasella / On my breakfast plate
Ruokakuvissa ympäri blogien tuntuvat jylläävän kukilla ryyditetyt röykkiöt (yksinkertaisuus hiiteen?), omassa keittiössä jyräävät taas aamupalajogurtit hunajalla ja hedelmillä.
Nektariinit ja aprikoosit olivat lapsuudessa SE juttu, joita saatiin mökkireissuille mukaan ja syötiin kuumilla kallioilla, meriveden ryydittämänä. Kivet piilotettiin tyytyväisenä rantakallioiden koloihin.
Söin Palermossa ihan käsittämättömiä hedelmiä ja nyt hiukan harmittaa, kun eiväthän puoliraakana tuotavat hedelmät yllä samalle tasolle. Mutta ikkunalaudalla kärsivällisesti kypsyttämällä saa kyllä ihan kelpoa: nektariini on täydellinen, kun se tuoksuu metrin päähän.
Tosin kypsän nektariinin leikkaus muistuttaa enemmän teurastusta, nätisti asetellusta lautasesta on siis ihan turha haaveilla.
*
Trending right now over the blogosphere — food pictures with gallons of fruits and flowers, draped over the plates and tables.
Trending in my kitchen— breakfast yoghurt with honey and stone fruits.