Lempilounas / Lunch favorite

 

Tämä lautasen sisältö on yksinkertaistetumpi versio tästä dukkahilla maustetusta salaatista. Söin tätä herkkua jo viime vuonna, kun pöydällä pyöri muutama liiankin kypsä nektariini, mutta mieli ei tehnyt makeaa. 

Leikkaa lautaselle muutama kypsä nektariini tai persikka lohkoiksi, ripottele päälle ruokalusikallinen tai pari dukkah-maustetta ja vuole päälle muutama parmesaanin tai pecorinojuuston lastu. Lorauta päälle hyvää oliiviöljyä ja heitä halutessasi mukaan vielä pari mintun lehteä. 

(Salaattia voi täydentää esimerkiksi avokadolla tai kanalla, tai lusikoida nektariineja hyvän leivän päälle, jolloin lounaasta tulee täyttävämpi.)

*

My favorite summer lunch consists of ripe nectarines sprinkled with dukkah and topped with pecorino and fresh mint. A splash of good olive oil and that's that. Simplicity; summer's bounty makes it so easy. 

 

 

Kommentit

Gia / Coffee Table Diary (Ei varmistettu) http://coffeetablediary.com

Ai että, niin herkullisen näköistä! Olen ihan koukussa dukkahiin ja syönyt monet kerrat sitä yhdessä nektariinien ja ilmakuivatun kinkun kanssa, kiitos reseptisi! <3 Täytyypä kokeilla tätäkin versiota, ainekset löytyykin jo kaapista.

Suvi sur le vif

Omat dukkah-varastot ovat lopussa, eli täytynee ruveta paahtopuuhiin. :) 

Essi / Teatteriravintola (Ei varmistettu) http://www.teatteriravintola.fi

Vaikuttaapa todellisen herkulliselta! Pitääkin lämpimän perjantain kunniaksi tehdä vähän kevyempää lounasta näköjään.. :)

Suvi sur le vif

Tätä voi tarjota myös lisukesalaattina vaikka grilliruoan kanssa. :)

Emilia M

Ai lounaaksi nektariini + mausteita! Keino sekin säilyä hoikkana :)

Suvi sur le vif

Bloggaaja pahoittelee korkealentoisuuttaan, tarkoitus ei ole näännyttää itseäni tai lukijoita! Innostun itse hiukan sokeasti makea-suolainen-mausteinen makukombosta, mutta salaattia voi luonnollisesti bulkata vaikka avokadolla tai kypsällä kanalla. Tai tunkea salaatin ja edellämainittujen proteiinien kanssa vaikka täysjyväpitan väliin. 

Emilia M

Hih :) Toimiskohan kikherneet, mitä luulet?

Suvi sur le vif

Kikherneet toimivat varmasti hyvin, silloin duunaisin varmaan itse jonkinlaisen jogurttikastikkeen (vaikka minttu+kurkku) mukaan ja lisäisin vähän reilummalla kädellä dukkahia. :) 

Kommentoi