Matkahommia / Travel plans

 

Tämä on vanha kuva, mutta jetsulleen sopiva postaukseen. Lähden ystäväni kanssa lauantaina viikoksi Roomaan ja toivottavasti pääsen vetämään napaani mahdollisimman monta artisokkaa, niiden pitäisi olla pikkuhiljaa sesongissa. En ole töiltä vielä ehtinyt oikein tajuta, että lähtö on jo ihan kulman takana. Tosin yritin päästä jo nyt fiilikseen katsomalla Allenin To Rome with love-leffan.

Jos sinulla siellä ruudun toisella puolella on kokemuksia tai suosituksia Roomaan matkaavalle, olen pelkkänä korvana! 

*

This is not a new picture but it's perfect for this post, as I'm going to Rome with my friend this week. I'm hoping to eat as many artichokes as I can, they should be slowly in season. If you have any good Rome tips, do share! 

 

 

 

Kommentit

Helena111 (Ei varmistettu)

Jos haluatte syödä hyvin ja ilman turistilisää Colosseumin lähellä, suosittelen Pizzeria Luzzia (Via di San Giovanni in Laterano, 88). Ravintola oli ainakin ilta-aikaan hyvin suosittu myös paikallisten keskuudessa ja jonoakin ilmestyi hetkittäin, mutta kyllä kannatti odottaa, aitoa italialaista! :)

Suvi sur le vif

Kiitoksia vinkistä Helena! Noita turistinähtävyyksien liepeitä on tarkoitus vältellä ja yrittää etsiä ruokapaikkoja hiukan syrjempää, ettei saa mitään älytöntä lautaselle. :) 

Gia / Coffee table diary (Ei varmistettu) http://coffeetablediary.com

Ihanaa kun pääset reissuun, täällä kun on niin harmaata just nyt! Rooma on myös mielessäin ja matkakin häämöttää myöhemmin tänä vuonna. Harmillisesti itse taidan missata tuon artisokkasesongin tällä kertaa. Inspiraatiomielessä suosittelen Suuri Kauneus -elokuvaa (La Grande Bellezza). Olen itsekin kuulolla vinkkien suhteen ja sainkin juuri sellaisia Roomassa asuneilta kavereilta, jotka kokkeja molemmat. Suosittelivat seuraavia ruokapaikkoja Il Goccetto ja Alfredo e Ala. Jälkimmäinen yksi vanhimpia ja suosituimpia kaupungissa, suosittelivat pöytävarausta myös, koska paikkoja vain vähän. Olisi kiva lukea matkastasi myöhemmin. Ihanaa reissua!

Suvi sur le vif

Matkasta tulee ainakin kuvaraporttia, olen välillä niin hurjan huono kirjoittamaan sellaista kunnon syväluotaavaa reportaasia. :) Ja paljon, paljon kiitoksia ravintolavinkeistä Gia, muistikirjaan menee! 

Coco
Coco Sweet Dreams

Ihanaa matkaa bella! Me vähän eksyttiin ja löydettiin itsemme San Lorenzon alueelta, siellä oli ihana ravintola...koitan etsiä sen nimen jostakin. Paikkaa piti pieni papparainen, joka silmiin nähden nautti työstään.

Suvi sur le vif

Paikallisten rakkaudella pitämät ravintolat ovat aina niitä parhaita. :) Ja kiitoksia matkatoivotuksista! 

annemi

Ihanaa lomaa! 

Suvi sur le vif

Jee, kiitoksia Anne! Täällä ollaan jo varsin malttamattomina, vaikka ihan ei vieläkään meinaa tajuta, että on viikon poissa arjesta. 

Jonna J (Ei varmistettu) http://auringonkeraaja.blogspot.com

Oi Italia, sinne matkaan vielä joskus. Ei siis Roomasta mitään sen suurempia sanomisia täältä. Mutta Allenin leffasta tykkäsin kyllä.

Suvi sur le vif

Suosittelen Italiaa, se on maa johon tykkään palata aina. Olen nuorempana käynyt mm. Roomassa ja asuin hetken siellä Sisiliassa: Italia osaa ihastuttaa ihan sydänjuuria myöten. 

Tiina / Kakkupuutarha (Ei varmistettu) http://kakkupuutarha.tumblr.com

Helenaa kompaten Luzzin pizzat oli sitä jotain, ja muut annokset hyvin kotikutoisia ja viehättäviä (suosittelen kuitenkin kallistumaan pizzaan). Enoteca Cul de Sac jäi viime kesän reissulta mieleen. Ei kannata hämääntyä turistien määrästä ja paikasta, sillä ruoka oli ihanan perinteistä ja todella maukasta, ja viinivalikoima aivan omaa luokkaansa. Viinilista tuodaan siis sellaisessa hillittömässä toimistomapissa pöytään, ja hintahaitaria löytyy. Kävimme kahdesti syömässä, kun oli niin hyvää! Blogin puolella olen koonnut pienen oppaan enemmänkin jätski- ja jälkkärimielessä (löytyy juttuarkistosta), mutta jos et jaksa koko hommaa lukea läpi niin La Romana -gelateria on ihan must! Niin hyvää jäätelöä että taju lähtee. :) Ihanaa matkaa!

Suvi sur le vif

Käyn vielä huomenna katsomassa arkistosi Roomasta, paljon kiitoksia kaikista näistä vinkeistä Tiina! :) 

Pretty Ginghamin Tanja (Ei varmistettu) http://prettygingham.blogspot.com/

Gian tapaan minäkin suosittelen La Grande Bellezzaa etukäteistunnelmointiin, vaikka ei aikoisikaan kreisibailata tai kriiseillä matkallaan, heh. Mulle tuli sitä katsoessa Rooma-ikävä. Yksi mistä tykkään Italiassa ylipäätään, taidetarvike- ja paperikaupat. Kivaa reissua! Lomakuvaposteja innokkaasti jään odottamaan! :)

Pretty Ginghamin Tanja (Ei varmistettu) http://prettygingham.blogspot.fi
Suvi sur le vif

Kiitoksia Tanja vinkeistä, kirjoittelin tuolta monta paikkaa muistiin! Ja tuota La grande bellezzaa en ehtinyt hankkia mistään katsottavaksi, mutta pitänee sitten lääkitä itseään reissun jälkeen, varmasti. :) Ja kuvia tulossa blogiin, tottakai! 

roma (Ei varmistettu)

Barokki-kirkko San Carlo alle Quattro Fontane on helmi, suosittelen!

Suvi sur le vif

Kiitoksia vinkistä, menee muistikirjaan. :) 

Tuuli// (Ei varmistettu)

Mielestäni ihanin turistialueella sijaitseva ravintola/viinibaari, aivan Colosseumin kupeessa on Il Pentagrappolo. Paikan omistaja on hurmaava, ruoka taivaallista ja viinilista hengästyttävä. http://www.ilpentagrappolo.com

Kommentoi