Suklaasitrukset / Choco clementines
Kannan nyt kaupasta kilokaupalla klementiinejä kotiin. Satsumia ja mandariineja olen oppinut välttämään, edellämainitut ovat makuuni liian makeita ja jälkimmäiset täynnä siemeniä. Mutta klementiinit, ne ovat tasapainoisia: kirpeitä ja sopivan makeita. Kun näin somessa kuvan suklaaseen kastetuista ja pistaasimuruilla koristetuista pikkusitruksista, ja pöydällä oli sopivasti avonainen levy tummaa appelsiinisuklaata, ei tarvinnut harkita.
Homma käy yksinkertaisesti näin: sulata kohtuulliseen satsiin (yhdelle, kahdelle, kolmelle, riippuen ahneuden tasosta) 50 grammaa tummaa, laadukasta suklaata vesihauteessa tai mikrossa. Kun suklaa sulaa, paahda 50 grammaa kuorittuja manteleita niin, että ne ottavat kevyesti väriä ja tuoksuvat hyvälle. Rouhi mantelit pieneksi ja laita pieneen kulhoon. Kaada sulatettu suklaa samanlaiseen kulhoon.
Kuori muutama klementiini, dippaa lohko suklaaseen, valuta kevyesti ja ja ripottele mantelikulhon päällä suklaaseen kerros mantelilastuja. Voit myös dipata lohkon manteleihin, mutta sitten homma muuttuu sotkuksi. Aseta lohkot leivinpaperille kuivumaan ja lisää tarvittaessa mantelirouhetta vielä, kun suklaa ei ole jähmettynyt. Ripottele halutessasi myös muutama sormisuolahiutale mukaan, se toimii hyvin suklaan kanssa.
Anna jäähtyä hetken ja syö pois. Nämä eivät parane säilyttämisestä koska klementiinin kuori kuivuu, mutta se on vain lisäsyy syödä kaikki pois.
Suklaasitrukset ovat hurjan hyviä silloin, kun klementiinit ovat makeita, suklaa laadukasta ja mantelit paahdettuja. Simppelit hommat lahoavat, jos joku raaka-aine on kehno. Jos suklaata tai manteleita jää yli, kaaputa suklaa pieneksi ympyräksi leivinpaperin päälle, ripottele mantelit päälle ja jähmetä jääkaapissa. Syö kokin palkintona.
*
A very easy, peasy snack: clementine segments dipped in dark, melted chocolate and garnished with toasted almonds and sea salt flakes. Addictive!