Kaikkea hyvää / November survival kit

Trendimarras_suvisurlevif.jpg

 

Marraskuun Trendin ruokakolumnissa on yksi lemppariohjeistani, vähän kaikella hyvällä ladatut ja paahdetut munakoisot.

Monien lohturuokaa ovat pehmoiset ja kermaiset ruoat, esimerkiksi pottumuusi tai mac’n cheese, mutta itse kallistun etnisiin makuihin. Lataan jääkaapin paksulla, lohkeavalla jogurtilla, säilötyillä sitruunoilla, kevätsipulilla, tuoreella mintulla ja granaattiomenoilla.

Kuivakaapista kaivan etualalle arsenaalin bulguria, sumakkia ja pahan päivän varalle on piilosatsi viininlehtikääryleitä. Niillä pärjään valottoman marraskuun läpi.

*

My survival kit for November is to load my kitchen with all kinds of fresh ingredient. I hoard thick yogurt, pomegranates, spring onions, fresh mint and preserved lemons in my fridge, and bring forth the bulgur and sumac in my cupboard.

 

 

 

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli

Salaatin syysgarderobi

salaatti_suvisurlevif.jpg

Tein Editille version tämänhetkisestä lempisalaatistani, joka koostuu mukavan kitkeristä endiiveistä tai sikurisalaateista, sekä sitruksista. Suolainen pecorino pyöristää kitkeryyden herkulliseksi. Ja paahdetut mantelit, sekä misolla ja hunajalla maustettu kastike viimeistelevät.

Hyvien sitrushedelmien kaupasta raahaaminen tuntuu tosin olevan täysin arpapeliä, muistelen vieläkin kaiholla parin viikon takaista, täydellistä verigreippiä. Luomuappelsiinit ovat usein varmin valinta. Tulevaisuudessa häämöttävät veriappelsiinit, joita odotan jo nyt. 

*

Citrus and endive are a good match in a salad. I also add in red grapes, pecorino cheese and toasted almonds. The dressing is made from the citrus juices, lemon juice, white miso paste and honey. 

 

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli