Pelastavat perunaletut / Potato pancakes
Ajattelimme kaveripariskunnan kanssa syödä hyvin Itsenäisyyspäivänä ja minä (aina) mattimyöhäisenä tuskailin että mitä sitä tekisi alkuun. Päädyin reseptejä selatessani perunalettuihin. Nämä letut ovat helppoja, huokeita ja simppeleitä ja lisukkeita voi muunnella jääkaapin sisällön ja oman maun mukaan. Ne muuntuvat myös esillepanon mukaan, voit tehdä tarjottimelle yksittäisiä sormin syötäviä lettuja tai kasata ne täytteiden kanssa lautaselle. Perunat voi keittää ja raastaa valmiiksi vaikka edellisenä päivänä. Olisivat muuten mainioita myös brunssilla! Resepti hiukan muunneltuna täältä.
Perunaletut
500 g keitettyjä, jauhoisia perunoita
1 rkl voita
1 dl kermaa
4 kananmunaa eroteltuna
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita
suolaa maun mukaan
Maustamiseen esimerkiksi jauhettua muskottipähkinää, sitruunankuorta, hienonnettua tilliä..
Keitä (kuoritut) perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada perunat lävikköön ja valuta niistä vesi pois huolellisesti.
Paina perunat siivilän läpi kulhoon. Lisää perunapyreeseen voi, munankeltuaiset, kerma ja suola. Sekoita. Lisää massaan jauhot ja sekoita uudelleen.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele valkuaisvaahto taikinan
joukkoon. Paista voissa (tai voi-öljyseoksessa) pieniä perunalettuja.
*Paista pieni pala taikinaa aluksi ja maista, lisää suolaa tarpeen mukaan
Lisukkeet
Tein kasvisvaihtoehdoksi fetatahnaa (ensimmäisessä kuvassa). Murensin fetaa kulhoon, sekoitin mukaan ranskankermaa, rouhittua mustapippuria, tirauksen sitruunan mehua ja hakattua tilliä. Maistuvia päällisiä olisivat myös esimerkiksi:
Tämä ranskalaistyylinen remoulade selleristä.
Kylmäsavulohi /graavilohi/mäti/katkaravut tillin, ranskankerman ja sitruunan kera.
Samettinen munakokkeli ruohosipulin kera
Kääräisy kylmäsavuporoa ja karpalohilloa
I am making these potato pancakes to celebrate our Independence day tomorrow.