Pirun hyvät pähkinät / Festive nut mix

Suvi sur le vif

 

 

Mitä tarvitaan kuplivan juotavan kanssa? No tietenkin jotain suolaista naposteltavaa. Nämä pähkinät ovat olleet tekolistalla jo monta vuotta ja nekin kuuluvat Nigellan resepteihin. Muistan ne yhdestä hänen ohjelmastaan, jossa Nigella muisteli saaneensa samankaltaista pähkinäsekoitusta jouluisessa New Yorkissa. Muita saatesanoja en kannusteeksi tarvitsekaan ( pään sisällä kuului ding ding ding!) ja sopiva keko pähkinöitä löytyi omista kätköistä.

Reseptissä käytetään sellerisuolaa, korvasin sen itse kotitekoisella lipstikkasuolalla mutta jos sinulla ei ole kumpaakaan, käytä tavallista suolaa tai kokeile suolan kera vaikka murskattuja korianterin siemeniä. Oma sekoitukseni koostui pinjansiemenistä, kokonaisista, kuorimattomista manteleista ja pienestä kourallisesta hasselpähkinöitä, käytä siis vapaasti omia lemppareitasi. Ja tarjoile pähkinät ehdottomasti lämpimänä, silloin ne ovat parhaimmillaan.

Ekstrahyvä pähkinäsekoitus à la Nigella

500 gr erilaisia pähkinöitä ( iso satsi, voit vähentää pähkinöiden määrää ja vähennä myös suunnilleen samassa suhteessa mausteita.)
1 ja 1/2 tl garam masalaa
1 tl sellerisuolaa / lipstikkasuolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl ruskeaa sokeria
Noin 3 tl pieneksi pilkottua tuoretta rosmariinia
Ripaus sormisuolaa
(raastettua appelsiininkuorta)

Napsauta levy kuumaksi ja pistä paistinpannu sen päälle. Nappaa arkki leivinpaperia ja levitä se pöydälle. Kaada pähkinät kuumalle pannulle ja sekoittele, kunnes ne alkavat ottaa hiukan väriä. Vähennä lämpöä ja sekoita mukaan garam masala ja sellerisuola / lipstikkasuola. Sekoittele, jotta mausteet leviävät tasaisesti pähkinöihin.

Lisää pähkinöihin öljy, sokeri ja tuore rosmariini, sekoittele ja kääntele, kunnes pähkinät kiiltelevät mausteseoksesta ja ovat kauniin ruskeita, kaada varovasti leivinpaperin päälle, levittele ja ripottele päälle hiukan suolaa. Oma lisäykseni tähän on vielä raastaa tuoretta appelsiininkuorta pähkinöiden päälle. Annostele pähkinät kulhoon ja tarjoile lämpimänä.

 

*

What do you crave when you've got a bubbly drink in hand? Some salty snacks to go with the other hand, of course. I've been meaning to do these festive nuts for many years and now I have. They are also from Nigella's recipes. They are easy, fast and super addictive.

 

 

 

Kommentit

Kaisa_nhwy (Ei varmistettu) http://nohomewithoutyou.blogspot.fi

Pirun hyvä vinkki näin joulun alla, kiitos!

saarah
visual diary

Oih, testaukseen menee.

HandMadeWithLove

Mantelit on jo ostettuja huomenna oli tarkoitus tehdä paahdettuja manteleita/ pähkinöitä.. Olen hakenut pinon ohjeita ja tämän lisään siihen pinoon. Kiitos!

 

PS. Mä niin r a k a s t a n Nigellaa!!!

Kreetta (Ei varmistettu) http://www.gretchengretchen.com/

Nam! Mäkin olen keräillyt vähän näitä pähkinäreseptejä, että voi jouluna niitä sit mutustella oikein urakalla, haha

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Oih, ehdottomasti testiin - olen tehnyt usein paahdettuja chilipähkinöitä, mutta rosmariini kuulostaa kyllä niin upealta, että on pakko kokeilla!

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Toivottavasti te kaikki tykkäätte näistä pähkinöistä yhtä paljon kuin minä. Pinjansiemenet ja mantelit kannattaa ehdottomasti sisällyttää mukaan! Ja polttaa hiukan näpit kuumissa pähkinöissä!

Kommentoi