Suosikkijuttuja / Favorites

Suvi sur le vif

 

Rosmariini ja sitruuna. Yhdessä ja erikseen, milloin vain ja missä vain. Suorastaan jumaloin rosmariinin ja sitruunan kuoren tuoksuja.

Rosemary and lemon. Together or alone. Anytime, anywhere. I adore the smell of rosemary leaves and lemon zest.

 

 

Juureen leivottua hapanleipää rosmariinilla ja merisuolalla. Meillä on ystäväni kanssa projekti opetella tekemään leipä alusta loppuun asti itse ja tämä on ystäväni (erittäin herkullinen) ensimmäinen kokeilu. Oma juureni majailee vielä jääkaapissa. Lisää raporttia seuraa toivottavasti pian!

My friend and I have a project of making our own bread from scratch, using homemade sourdough, rosemary and seasalt to make a sourdough bread. This my friend's first (and very delicious) version of the bread. My "mother dough" is yet to be tried out. Going to report the results to you!

 

 

Sinappi. Dijonin rakeinen sellainen. Mahtavaa salaatinkastikkeissa ja marinadeissa. Olen aina ollut sinapin ystävä ja tämä on ehdoton suosikkini, pidän tekstuurista ja lempämmästä mausta.

Mustard. The grainy one from Dijon. Great in salad dressings and marinades. I've always been a friend of mustard and this is my ultimate favorite of them all, I like the texture and milder taste.

Kommentit

Dan
Kriitikot

Teen juuri yrttisiä uunijuureksia. Taidanpa kokeilla lisätä vähän sitruunaa... :)

annemi

Sitruuna on parasta, laitan sitä vähän joka ruokaan koska se vaan sopii ihan kaikkeen :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Rosmariini on minunkin rakkauteni. Kun asuimme Kaliforniassa, sitä kasvoi joka puolella muhkeina pensaina jotka ylettyivät minua vyötärölle. Viedessäni lapsia kouluun nipistin aina tupsuja noista pensaista ja nuuhkin niitä matkalla. Samoin laventelia, sekin tykkäsi Kalifornian auringosta ja kasvoi tuuheana.

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Höh, siis minä olin tuossa yllä kommentoimassa, en hoksinut kirjoittautua.

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Dan: taidan tehdä tänä iltana samoin!

annemi: juu en taida olla kyllä törmännyt ruokaan jossa en olisi välittänyt sitruunasta. Tai ootas, itseasiassa lapsena maistettu kaupan sitruunamajoneesi oli kyllä aika kauheaa.

Merja: minäkin pääsin Palermossa käymään kesämökillä, jossa kasvoi ihan valtava puska rosmariinia. Asukas leikkasi sitä roskiin kun alkoi valtaamaan kulkureittejä ja minä itkin verta ja kyyneliä..

Shadeau (Ei varmistettu)

Is there a recipe for this bread? I would love to try it! Thanks

Kommentoi