Talvipuutarha / Winter garden

 

Tuuppasin puolet meidän kasveista näille metallisille apupöydille ja ne saavat mennä ikkunan eteen riehaantumaan kevään valosta. Kyllästyin siihen että joka nurkassa oli ripoteltuna yksi kasvi, tuollaiset kasviröykkiöt näyttävät omaan silmään paljon paremmalta. Kauniiden ruukkujen etsintä on vielä vähän kesken.

Ajattelin nyt tänä keväänä kokeilla taas kerran että josko saisin yrttejä kasvamaan. Olin riemuissani kun muutimme tähän kämppään koska ajattelin leveiden ikkunalautojen olevan yhtä kuin iso, yrttien kansoittama ruukkupuutarha. Todellisuudessa meillä on niin kuiva sisäilma että jokainen pehmeälehtinen kasvi saa kasvipunkit riesoikseen. Tänä vuonna otan aseeksi ahkeran suihkepullon käytön ja säännöllisen kastelun. Ilmankostutin on salaa haaveissani mutta en millään haluaisi sitä nurkkiin pyörimään. Tällä hetkellä meillä on vain pari vedellä täytettyä kulhoa kostuttamassa ilmaa.

*

I arranged half of our plants to these little tables. I am moving them next to the window so that all of the plants can get crazy for the ever growing light. And I like them like that, in big heaping flowery piles. Searching for some beautiful pottery is still not finished though.

I am also planning to to once again try to grow some herbs on our windowsill. It has proven to be a quite difficult task because of our very dry air in the apartment.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on myöskin pitkästä aikaa toiveissa saada yrttipuutarha rehottamaan. Katsotaan kuinka käy. Tuollainen kasvirykelmä kyllä näyttää hyvältä ja tuo jotenkin enemmän energiaa kuin ne yksittäiset kasvit.

Johanna/Kotilo (Ei varmistettu) http://www.divaaniblogit.fi/blogit/kotilo/

Ihana tuo rykelmä ja hienot apupöydät. Mulla on joku ihmeellinen fetissi kukkaruukkuihin tai oikeastaan niiden korvikkeisiin. Voisin tunkea kukat milloin mihinkin. Viimeisimmät ideat: puukengät, saappaat, kattilat, hatut, korit, paperikassit... :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Beautiful! Love those wheeled tables. I wish i had room near my window for plants, this could be a good solution :-)

SaijaS (Ei varmistettu)

Näyttää ihanalta! Mistä oot löytänyt noin hienot vaunut?

Pirita

Kaunis röykkiö, ja kauniit kärryt! Tosi upeat! 

Mä olen myös haaveillut romanttisesti yrttejä pursuilevasta keittiön ikkunanedustasta, mutta eipä se onnistunut ennen kuin hankittiin Indoor Gardenin Herbie. Yrttejä pukkaa kyllä nyt yli oman tarpeen, mutta näkymä ei ole niin kaunis kuin olin haaveissani kuvitellut (valo on kalsa ja laite on kuitenkin laite, eikä kutkuttavasti patinoitunut yrttiruukku suoraan Provencesta :D). 

Suvi sur le vif

Kiitoksia kaikille kukkaunelmien jakamisista! :-) Kivaa tietää että siellä ruudun toisella puolella innostutaan myös viherryksestä.

Ja Saija, kärryt ovat avokin bändikämpiltä. Miten ne ovat sinne joutuneet, sitä en tiedä:)

Veronica (Ei varmistettu)

Hei, minulla on sama ongelma,huoneilma on niin kuiva että vihannespunkit meinaavat vähän väliä terrorisoida varsinkin kiinanruusuja. Itselläni on ollut aseena suihkupullo jossa veden sekaan lorautettuna hiukan mäntysuopaliuosta. On toiminut ihan hyvin :) Kiitos ihanasta blogistasi,varsinkin kaikki reseptit ovat olleet mieleeni ja antaneet paljon inspiraatiota!

Suvi sur le vif

Veronica: tattis ja kiitos itsellesi ihanasta kommentistasi! Minullakin oli pieni kiinanruusun alku mutta ei kestänyt kauaa ennen kuin se oli tuhottu punkkien toimesta. Nyt tuo kuvassa näkyvä kasvikavalkaadi taitaa kestää aika hyvin kuivuutta kun ovat monet kestäneet jo vuosia ilman ongelmia.

Kommentoi