Toffeeta omenoista / Apple toffee

Suvi sur le vif

Omenainen invaasio jatkuu huushollissa, raahasin näet taas korillisen mukanani viikonloppuna. Innostuin Jannan kirjailemasta omenahillo-ohjeesta niin, että se päätyi eilen illalla kokeiluun. Maustoin hilloni raastetulla muskottipähkinällä ja sitruksilla. Lopputulos on tosiaan toffeemainen, varsin herkullinen tahma. Onnistuin makeuttamaan oman keitokseni hiukan liian muikeaksi, seuraavaksi taidankin tehdä tätä suoraan pakkaseen jolloin se säilyy vähällä sokerilla.

Hillojen keittelystä huolimatta omenoita riittää vielä. Mieltä kutkuttavat ainakin Cocon italialainen omenapaistos ja Piilomajan omenatiramisu. Makeannälkäni ei tosin taida kestää niin kauaa että saisin omput upotettua kupuun pelkästään jälkiruokaohjeilla, omenat taitavat siis joutua myös salaattiin ja sellaisenaan suuhun.

 

Making apple jam with citrus fruit and nutmeg. The result is a toffee tasting, delicious goo.

 

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hauskaa että kokeilit hilloa! Sait näemmä aikaan ihanan väristä tavaraa. Ja ihanat mausteet! Mulla on tuota herkkua yhä yksi purkki pakastimessa, löysin sen peränurkasta ja taidan uhrata heti huomenaamulla turkkijogurtin sekaan. :)

Janna/Ruokahommia (Ei varmistettu)

^Tuo olin siis minä.

jenna m. (Ei varmistettu) http://www.jennanmieli.blogspot.com

voi että, nämä kaikki kuulostavat ja näyttävät niin hyviltä että ehkä minäkin lähden suoraan keittiöön! kiitos vinkeistä!

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Janna: hillo on kyllä varsin passeli jogurtin joukkoon! Kiitos hillo-inspiraatiosta ja kaikesta muustakin, blogisi on herkuttelijan taivas!

jenna m. ole hyvä! Missioni on saada kaikki keittiötouhuihin :-)

Kommentoi