Toffeeta omenoista / Apple toffee
Omenainen invaasio jatkuu huushollissa, raahasin näet taas korillisen mukanani viikonloppuna. Innostuin Jannan kirjailemasta omenahillo-ohjeesta niin, että se päätyi eilen illalla kokeiluun. Maustoin hilloni raastetulla muskottipähkinällä ja sitruksilla. Lopputulos on tosiaan toffeemainen, varsin herkullinen tahma. Onnistuin makeuttamaan oman keitokseni hiukan liian muikeaksi, seuraavaksi taidankin tehdä tätä suoraan pakkaseen jolloin se säilyy vähällä sokerilla.
Hillojen keittelystä huolimatta omenoita riittää vielä. Mieltä kutkuttavat ainakin Cocon italialainen omenapaistos ja Piilomajan omenatiramisu. Makeannälkäni ei tosin taida kestää niin kauaa että saisin omput upotettua kupuun pelkästään jälkiruokaohjeilla, omenat taitavat siis joutua myös salaattiin ja sellaisenaan suuhun.
Making apple jam with citrus fruit and nutmeg. The result is a toffee tasting, delicious goo.