Vappukananmunat / Herbed eggs

herbedeggs_suvisurlevif.jpg

 

Toukokuun Trendiä (toukokuu!) odotellessa meinasin jakaa teille maaliskuun numerosta reseptin, joka sopii tällä viikolla juhlittavaan vappuun kuin nyrkki silmään. Yrttinen, herkullinen ja keväinen nyrkki, tosin. Jenkeissä juhlissa tarjotaan usein Deviled Eggs-kananmunapuolikkaita, nämä ovat vähän freesimpi versio, koska mielestäni majoneesi ja kananmunat tarvitsevat jotain raikasta, rasvaisuutta rikkovaa toimiakseen.

Keitä kananmunat haluamasi kypsyysasteeseen, suosin itse 5-6 minuutin munia, koska en halua harmaata rinkulaa vappukananmuniini. 

Sekoita kananmunien päällinen purkista majoneesia ja isosta tukusta yrttejä. Basilika ja lehtipersilja ovat kelpo yhdistelmä ja toimivat myös erikseen. Myös tilli olisi nappivalinta kananmunan kanssa, miksei myös korianteri.

Hienonna yrtit mahdollisimman pieneksi ja sekoita kulhossa majoneesiin. Mausta valkoviinietikalla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Jos meinaat viedä kananmunat piknikille, pakkaa kokonaiset, keitetyt kananmunat rasiaan, toiseen kastike ja ota mukaan veitsi ja lusikka. Näin kananmunat eivät kuivu ja et tarvitse jumalattoman kokoista astiaa valmiille tuotoksille. Halkaise kananmunat ennen syömistä ja tipauta lusikalla päälle kunnon nokare vihreää yrttimajoneesia.

Minusta nämä eivät vaadi minkään sortin koristeluja, halutessasi voit tietysti säästää yrttejä koristeluun, tai tipauttaa vaikka pari kaprista messiin.

*

I am hooked with these herb deviled eggs. You mix a tub of mayonnaise (or make your own) with 2 dl or so of finely chopped herbs like basil and parsley, season with white vine vinegar, black pepper and maybe salt. Simple, quick and very suitable for Spring.

 

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma