What’s a ’weekend?’

teekakku1_sviitanen.jpg

 

Downton Abbey teki minulle vihdoin kepposet ja olen tätä nykyä täysin koukussa. Päähäni ei mahdu kuin Maggie Smithin loistavia sutkautuksia, Drawing roomin koreaa sisustusta (ne väriyhdistelmät!) ja teetä. Ja teen kanssa tarvitaan kakkua, sehän on selvä. Ja ei mitään triplasuklaatoffeevaahtokarkkikuorrutus -pläjäystä vaan kakku, joka on simppeli mutta herkullinen.

Päädyin tekemään kakkua omenoista mutta tämän voisi tehdä myös hyvin päärynöistä, miksei myös esimerkiksi luumuista tai persikoista sesonkien mukaan.

I got addicted to Downton Abbey and all I can think about are the ever so lovely and pompous Maggie Smith, the amazing Drawing room and well, tea. And you need cake with tea. So I made a simple yet delicious apple cake.

Hedelmäkakku

180 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Purkki creme fraichea
Raastettua muskottipähkinää

2-5 omenaa riippuen omenoiden koosta (käytin 5 pientä)

Halutessasi voit lisätä taikinaan esimerkiksi murskattuja pähkinöitä, sitruunankuorta tai vaikka kardemummaa.

Aseta uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi lohkoiksi.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat vatkaten ne yksitellen taikinaan. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne käännellen taikinaan. Sekoita taikinaan lopuksi mukaan ranskankerma (ja fiilistele pumpulinpehmeää taikinamassaa.)

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä puolet omenalohkoista vuoan pohjalle. Kaada taikina omenoiden päälle. Asettele loput omenat taikinan päälle ja tuuppaa osa taikinan sisään.

Paista 160 asteessa noin 1-1 ja 1/2 tuntia. Seuraa kakun kypsymistä tunnin jälkeen ja kokeile kypsyyttä pistämällä tikku kakkuun: jos se tulee kuivana ulos, kakku on valmis.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.