Yrttikylvyssä / Feta salad

 

Suomalaisten oma versio fetasalaatista, tuosta nykyisestä noutopöytäklassikosta, on tehdä vihersalaatti, johon lohkotaan raakaa tomaattia, rasvatonta fetaa kuutioina suoraan purkista, niitä kumisia, mustaksi värjättyjä oliiveja ja paksuja, raakoja sipulirenkaita, jotka saavat silmät ja nenän vuotamaan kuin seulan. 

Perinteisessä kreikkalaisessa salaatissa käytetään rasvaista fetaa, joka jätetään isoksi palaseksi. Salaattia ei ole, vaan lautaselle on koottu kypsiä tomaatteja, kurkkua ja ehkä vihreää paprikaa. Oliivit ovat syvänruskeita kalamata-oliiveja ja sipuli on makeaa punasipulia. Koko homma valellaan hyvällä oliiviöljyllä ja kuivatulla oreganolla.

Oma versioni on yhdistelmä kreikkalaista ja suomalaista. Leikkaan fetan kolmioiksi ja upotan palaset yrttikylpyyn, johon lisään oliiviöljyä, tirauksen punaviinietikkaa, tuoretta minttua, oreganoa ja basilikaa.

Lautaselle lisään tuoretta tilliä ja unohdan tohkeissani lautaselta sekä vihreän paprikan, että punasipulirenkaat, jotka liotan yleensä viinietikassa, jotta ne eivät ole niin ärjyjä.

Toin Palermosta mukanani kuivattua oreganoa ja lisään sitä vielä salaatin päälle, ja sekoitan fetan marinadin mukaan aineksiin. 

Teen fetasalaattia välillä keväälläkin hiukan heikkona hetkenä, mutta fetasalaatti tarvitsee aurinkoa ja kypsiä vihanneksia, eli kesää. 

*

My feta salad consists of cucumbers, tomatoes and kalamata olives.

Green peppers and red onions are usually included, though I forgot to add them in the picture, because I was so excited about the herb-y feta cheese.

For the marinated feta I use fresh and dried oragano, fresh mint, dill and basil and drown them in good olive oil and some red wine vinegar. 

 

 

 

 

Kommentit

suhmura (Ei varmistettu)

Ah, mikä kuva. Tein tästä inspiroituneena yhden version kreikkalaisesta salaatista, rasvaisella luomufetalla tietenkin. Mukaan pääsi tomaattien lisäksi hieman paprikaa, kurkkua, kesäsipulia, minttua, basilikaa ja oreganoa omalta kasvimaalta. Sekä oliiviöljyä reilu loraus.
Kiitos, kun teet, kuvaat ja jaat näitä meille!

Suvi sur le vif

Kiitoksia, tulen aina hurjan hyvälle mielelle kun kommentoit, suhmura! :) 

Pikku hoo (Ei varmistettu)

Ihanaa, että joku kirjoittaa tästä epäkohdasta! Rakastan kreikkalaista salaattia, mutta inhoan tuota suomalaista versiota siitä. Mun tekis mieli toitottaa kaikille, että se ei oo mikään oikea fetasalaatti!

Suvi sur le vif

Kirjoitan harvoin mistään ruoasta kriittisesti, koska makujahan on monia: monet lähipiiristäni esimerkiksi pitävät enemmän suomalaisesta fetasalaatista. Mutta mistäs sitä sitten kiistelisi, ellei makuasioista? :) 

Kommentoi