Ystävälle / For a friend
Yksi parhaimmista ystävistäni oli pari päivää meillä kylässä ja teimme eilen viinirypäleillä ja oliiveilla päällystettyjä crostineja tätä Smitten kitchenin ohjetta mukaillen. Vaihdoimme ricotan sinihomejuustoon ja tuoreen rosmariinin kuivattuun oreganoon, koska niitä lähikaupasta ei löytynyt. Tämä ei lopputulosta tuntunut haittaavan, paahdetut rypäleet ja oliivit ovat ihan mieletöntä herkkua ja komppaavat toisiaan loistavasti, vaikka toisin voisi ajatella.
Resepti on ihan supersimppeli, pestyt viinirypäleet viskataan yhdessä hyvien kalamata-oliivien (älä käytä niitä värjättyjä mustia tai paprikatäytteisiä vihreitä tähän!) kanssa vuokaan ja mukaan lorotellaan hiukan oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mielellään sitä tuoretta rosmariinia. Rypäleitä ja oliiveja paistellaan 200C asteisessa uunissa, kunnes ne ovat mukavasti pehmenneet ja sitten kauniin violetti tuotos kauhotaan esimerkiksi sinihomejuuston ja paahdetun leivän kanssa suuhun. Hurjan hyvää!
*
My dear friend came to visit me and we made grape and olive crostini with blue cheese and toasted bread. I was inspired by this recipe from Smitten kitchen. Very easy, very quick and most important, sooo delicious! And when shared with close ones, even better.