Neljän muijan illallinen
Muistatteko sellaisen ohjelman, kuin Neljän tähden illallinen? Seurasin sen ruotsalaista versiota, alkuperäiseltä nimeltään Halv åtta hos mig, erittäin tiiviisti telkkarista aikoinaan.
Kuusi vuotta sitten, ohjelman suurena fanina, päätin järjestää itsekin formaattiin perustuvan, leikkimielisen kilpailun. Keräsimme yhteen neljän tytön joukon, ja illallistimme aina vuorollaan toistemme luona. Idea oli hauska ja toimiva, mutta vaati aikaa, rahaa ja vaivaa, joten kesti aika kauan ennen kuin päätin kokeilla tätä ideaa uudestaan.
Yhtenä iltana se vain pälkähti päähäni: olisi kiva järjestää taas neljän tähden illalliset. Ehdotin sitä ystävilleni, ja jälleen keräsimme yhteen neljän naisen joukon, ja aloimme suunnittelemaan.
Illan aikana tulee siis tarjota kolmen ruokalajin illallinen, sekä järjestää jotain pientä ohjelmaa. Nämä kaksi asiaa yleisen tunnelman lisäksi pisteytetään illan lopuksi, ja viimeisenä iltana voittajapisteet kerännyt emäntä voittaa itselleen jotain pientä kivaa.
Tajusin kuitenkin pian, että olen järjestämässä illallisia kolmelle pääsääntöisesti kasvispainotteisesti syövälle ihmiselle. Päätimme, että menut olisivat kaikilla vähintään lakto-ovovegetarisia, ja olin sisäisesti kauhuissani. Olen ehdoton sekasyöjä, eikä esimerkiksi lihankorvikkeiden kokkaaminen ole minulle tuttua. Mutta hain voimaa siitä, että juustojen käyttö oli edelleen sallittua.
Iltaan valmistautuminen piti sisällään ankaraa siivoamista ja suunnittelua. Erityisen tyytyväinen olen pöydän kattaukseen. Illan ohjelmaksi keksin kaikille jonkun kysymyksen, johon piti vaivihkaa selvittää vastaus illan kuluessa. Pelasimme lisäksi Kuutamolla-peliä, jotta oppisimme tuntemaan toisemme hieman paremmin.
MENU
***
Alkudrinkki
Jääteetä, sitruunakivennäisvettä ja Koskenkorvaa sitruunalla sokerireunaisesta drinkkilasista
***
Alkuruoka
Kermainen kukkakaalikeitto paahdetuilla herkkusienillä, sekä paahdettua valkosipulipatonkia
***
Pääruoka
Vöner-hampurilainen, jonka välissä oli salaattia, tomaattia, savuchilipaprikajuustoa, majoneesia ja ketsuppia, sekä kylkeen juustokermaperunat ja ananasporkkanaraaste
***
Jälkiruoka
Juustokakkutyypinen Key Lime Pie kermavaahdolla ja kiivillä, halukkaille kylkeen kahvia
***
Ruuan ohessa oli tarjolla kylmää vettä sekä puolikuivaa, kasvisruokaan sopivaa valkoviiniä.
Mielestäni onnistuin yllättävän hyvin ottaen huomioon, että en ollut koskaan ennen kokannut mitään menun tarjottavista! Olin hieman pettynyt keiton löysään koostumukseen, sekä juustokermaperunoiden pinnan tummuuteen, mutta kaiken kaikkiaan menu oli todella onnistunut ja herkullinen!
Onneksi sain olla ensimmäinen illallisemäntä. Nyt voin vain rentoutua ja keskittyä nauttimaan muiden tarjottavista, koska oma ilta on ohi. Saa nähdä, kuka voittaa!
JANIKA
Kiitos, A, kun lainasit mulle kuvaa jälkiruuasta!