Pizzaleipää välipalalla

Eilinen välipala oli älyttömän herkullista ja helppoa. Juuri edellisessä postauksessa manasin, ettei Myy varmaan edes aio maistaa näitä, mutta olin väärässä. 

Idea pizzaleivistä ei suinkaan ole omani! Maistelin näitä jo viime lauantaina, kun pikkujouluemäntämme oli vääntänyt ison pizzan sijaan pieniä pizzoja rieskojen päälle. Rakastuin palavasti tähän makuelämykseen, ja päätin laittaa kokeiluun. Koska kokeilu on nyt todettu toimivaksi, tulin laittamaan hyvän kiertoon. Leipien ohje on älyttömän yksinkertainen ja helppo.

PIZZALEIPÄ

DA451827-AD16-4126-AD49-DE2FF49290AE.jpeg

  • 6kpl Reissumies kaura -leipää
  • ketsuppia tai tomaattipyrettä
  • 1prk tonnikalaa paloina öljyssä
  • kirsikkatomaatteja
  • 150g juustoraastetta
  • mausteita

Levitä leivät paperin päälle uunipellille. Levitä päälle annos ketsuppia (itse suosisin tomaattipyrettä). Valuta tonnikalasta öljy pois ja sekottele palat pienemmäksi kulhossa, jonka jälkeen asettele leivän päälle haluamasi määrä tonnikalaa. Leikkaa kirsikkatomaatit ja heitä tonnikalan päälle. Mausta haluamallasi mausteella, itse käytin limepippuria ja basilikaa. Laita päälle annos juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 200c noin 15min.

Näistä leivistä on oikeasti älyttömän moneksi, sillä mitä tahansa leipää voi käyttää ja täytteissäkin on vain taivas rajana. Lisäksi jos jaksamista löytyy, voi leipoa tätä varten omat leivät tai ketsupin tilalle tehdä oman tomaattisoseen (sokerittomanakin!).

Teen leipiä välipalaksi jälleen tänään, mutta pienellä muunnoksella (eri leipä ja mausteena oregano). Olimme aamupäivän ulkona lumisateessa, ja Myy sammui päiväunille kuin saunalyhty. Itseäkin himottaisi hieman torkkua lämpimässä peiton alla, mutta taidan sen sijaan siivoilla ja käydä kuumassa suihkussa.

Hauskaa tiistaita kaikille!

– Janika

perhe lapset ruoka-ja-juoma