Hollanti rakkaus

Leirintäalueen ankat aamukuudelta

 

Oi Hollanti, monta vuotta Hollanti on pitänyt ykkössijaa lempimaissani. Johtunee osittain ehkä siitä että vietin 2013 vuonna kesän ihanassa perheessä au pairina. Isäntä perhe oli aivan mahtava. Sain joka viikko esimerkiksi rahaa siihen että pääsen perheen pienimmän kanssa lounaalle, ja kävimme oikein hulppeissa ravintoloissa muutenkin, koska isäntäperhe oli suhteellisen varakas. Asuimme alkukesän Amsterdamissa ihan Vondelparkin kupeessa, jossa vietinkin lasten kanssa kera picnicin paljon aikaa. Muutimme juhannuksen jälkeen Etelähollantiin sievään pikku kaupunkiin nimeltä Sittard jonka kadut muistuttivat minua paljon Lontoosta. Ihmiset tässä kylässä olivat ihania ja sainkin paljon ystäviä. Se oli yksi elämäni parhaista kesistä.

Rootfestivaaleille menossa

 

Mutta tosiaan olen käynyt monta kertaa Hollannissa, ja aina palaan takaisin. Ensimisen kerran olin Hollannissa vuonna 2012 edesmenneen parhaan ystäväni Patrikin kanssa. Ensimmäinen kerta Hollannissa oli pieni kulttuurishokki, hyvällä tavalla tosin. Olin niin hämmentynyt ihmisten avoimuudesta ja muutenkin Hollannissa lait ovat paljon fiksumpia mielestäni kuin Suomessa. Ensimmäinen reissuni Hollantiin alkoi Tukholmasta. Satuin löytämään Tukholmasta erittäin edulliset lennot minulle ja Patrikille. Joten seikkailimme myös Tukholmassa hetken aikaa.

Ensimmäinen kosketus Amsterdamiin

 

En edes kunnolla erota toisistaan kaikkia reissuja. Mutta yhdestä reissusta voisin vielä kertoa. Vuonna 2017 lähdimme taas minun innoittamana reissuun. Lennot Bremeniin lähti elokuun lopussa. Meitä oli 4 jätkää ja minä, niinkuin aina :D. Mutta vietimme muutaman päivän Bremenissä josta jatkoimme matkaa bussilla Amsterdamiin. Olimme taas tutulla leirintäalueella zeeburgissa, joka on ehkä Amsterdamissa hintalaatu suhteeltaan paras paikka yöpyä, ja voin kyllä suositella kaikille sydämmellisesti. Aika meni oikeastaan vaan katuja tutkiessa. Yhden yön vietin kaksin aviomieheni  Jaffen kanssa hotellissa, hotelli oli aivan törkeän kallis eikä todellakaan hintansa väärti, siksi en suosi hotelleja pitkäksi ajaksi majoittua Amsterdamissa koska ne ovat oikeasti tosi kalliita. Hintataso on hieman suomea halvempi. Varsinkin alkoholijuomat ovat edullisia. Ja suosittelen sillien ystäville pieniä sillikioskeja joita on pitkin kaupunkia, nam. Amsterdamissa ei saa myöskään unohtaa syödä vohveleita, se on ehdoton homma jos Amsterdamiin menee. Ja lämmöllä suosittelen myös kanaaliajaluita. Varsinkin ne laivat jotka tarjoavat illallisia ovat ihania. Katutaide on aivan omaa luokkaansa Amsterdamissa, joten katsothan ymparillesi kun menet Amsterdamiin. Amsterdamissa kaikki pyöräilee, suosittelen kävelemään varovasti koska Hollantilaiset ajavat melkein yhtä kovaa kuin autot eivätkä varmasti väistä! Kokemusta on.. Monet suosittelevat vuokraamaan pyörän Hollannissa, mutta itse en ole koskaan vuokrannut koska tiedän etten pärjää niiden hurjapäiden seassa:D. Mutta tässä oli vain pieni pätkä rakkaudesta Hollantiin ja kaikista reissuista en edes kertonut. Ehkä vielä pyhitän jonkun postauksen Hollannille

Katutaidetta

Leirintäalueelta zeeburgista
kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *