Elokuun eka ja päiväreissu Helsinkiin

Havahduttiin vasta tänään kunnolla, että heinäkuu on vaihtunut elokuuksi! Ihan kuin kesä olisi vierähtänyt ohitse. Meidän heinäkuu meni ohi hujauksessa. Arki meni töissä, viikonloppuisin rentouduttiin mökkeilemällä ja kotosalla, kesäflunssakin ehti saavuttaa meistä toisen ja yksi viikonloppu menikin täysin lepäillessä. Myös some on unohtunut jotenkin täysin! Ehkä se kertoo, että on ollut hektistä ja tyhjät hetket ollaan käytetty rentoutumiseen.

Lauantaina me vihdoin ja viimein poistuttiin Jyväskylästä ja käytiin Helsingissä päiväreissulla. Heini kävi ystävien kanssa myöhäisellä aamupalalla uudessa ja kivassa ravintola Animassa Iso Roobertinkadulla ja sillä välin Mika vietti omaa aikaa. Syöminkien jälkeen me mentiin käymään Artekilla katselemassa huonekaluja uuteen kotiin. Meidän oli jo pitkään pitänyt mennä Artekille ja vihdoin saatiin aikaiseksi! Ostoslistalla meillä on pyöreä, 91-mallinen ruokapöytä valkoisella laminaatilla ja ritiläpenkki, 153A, todennäköisesti valkoisena. Ollaan katseltu Tori.fistä käytettyjä, mutta meille sopivaa ei ole osunut kohdalle, joten täytynee napata suoraan Artekilta nuo kauniit klassikot.

Artekilla käynnin jälkeen me suunnattiin kohti Suomenlinnaa. Kauppatorilta kulkee tasaisin, noin vartin, välein lauttoja Suomenlinnaan. Lautta on HSL:n piirissä ja 80 minuuttia voimassa oleva lippu maksaa vajaat kolme euroa. Tää oli meille molemmille eka kerta koskaan Suomenlinnassa! Miten upee paikka meillä onkaan jäänyt näkemättä aiemmin! Me kierreltiin ja ihailtiin kaunista Suomenlinnan miljöötä, kauniita puutaloja, vanhoja linnoituksen muureja ja merisään koettelemia kerrostaloja. Me istuskeltiin jonkin aikaa suojaisalla rantakallioilla nauttimassa auringosta ja prosecosta (sekä viileästä merituulesta). Tuoksuteltiin meren ja kukkien tuoksua ja höpöteltiin niitä näitä.

Päivät kuluu aina niin nopeasti ja kun palattiin takaisin mantereelle kello oli jo sen verran, että lähdettiin ajelemaan takaisin kotiin. Olipa kyllä niin mukavaa päästä pitkästä aikaa edes pienelle reissulle. Meidän lomat vasta on tulossa elo- ja syyskuussa, joten silloin mekin päästään viimein lomailemaan ja vähän pidemmälle reissulle! Tarkoitus olis silloin suunnata pohjoiseen, todennäköisesti Norjaan. Norjan reissu meillä jäi välistä pääsiäisenä, joten pidetään peukut pystyssä että muutaman viikon päästä päästäisiin matkaan!

Miten teillä on kesä mennyt? Tuntuuko teistä, että elokuun vaihtuessa kesä on ohi?

//Heini & Mika

 

kulttuuri oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *