Kiireetöntä aikaa kotisohvalla

Hmm, pääsiäisenä piti olla odotettu reissu kohti Norjan lofootteja. Oltiin suunniteltu etukäteen milloin lähdetään ajamaan autolla kohti pohjoista ja miten vuorotellaan ajaminen noin 1283 kilometrin ja noin 17 tunnin matkalla kohteeseen. Kohteena oli Ballstad, josta oltiin varattu majoitus. Ballstadin oli määrä toimia tukikohtana, josta olisi tutustuttu lähialueisiin. Lofoottien upeiden maisemien ihailu vaihtui tällä kertaa Jyväskylän kaupunkiin ja sen hyvin vaihtelevaan säähän. Lofooteille asti päästiin omissa mielikuvissa, toisen kerran sitten perille asti pohjoiseen.

Pääsiäisen aika meni hujauksessa, vaikka ei tehty juuri mitään. Meidän tekemiset kiteytettynä oli että tehtiin ruokaa ja kutsuttiin ystäväpariskunta syömään ja viettämään iltaa, tehtiin juoksulenkki tuulessa ja lumisateessa, leivottiin, syötiin suklaamunia ja mämmiä, editoitiin uusi Youtube -video ja katsottiin Hobitti elokuvat maratonina. Ainiin, kyllähän me katsottiin myös Aku Hirviniemen tekemiä poikkeusajan videoita Youtubesta. Lemppari oli Usko Eevertti Luttisen pääsiäissaarna. Siis tää hahmo on ollut Heinin lemppari aina ja kyllä Mikakin sille nauroi. Yrittää vaan aina esittää että Heinillä olisi jotenkin lapsellinen ja hölmö huumorintaju, mikä pitää ehkä hieman paikkaansa..

Kotisohvalla oli aikaa maalailla mielikuvia omasta pihasta, takkatulen lämmöstä, suuresta löhösohvasta, grillatusta ruoasta ja tilasta, joka mahdollistaisi vaikka piirrustusvälineiden jättämisen hallittuun kaaokseen. Kerrostalo kaksioon ei oikein  kaikkia noita asioita saa sijoitettua. Saunan lämmössä tulleissa ajatuksissa matkustettiin lämpimään, kuuman auringon alle. Pieni tuulen vire hyväilee hetkittäin altaan reunalla aurinkotuolissa makoilijaa. Auringon lämmön alkaessa käymään liian tukalaksi täytyy pulahtaa uima-altaan virkistävään veteen ja nousta takaisin ja jatkaa loikoilua. Uima-altaan virkistävän viileän veden sijaan virkistäytyminen tapahtui omassa suihkussa ja palautti maanpinnalle nopeasti haaveista.

Sinällään, vaikka odotettu reissu jäikin väliin oli ihan mukava olla vaan kotona. Tää tilanne laittaa meidät kaikki viettämään enemmän aikaa kotona ja keksimään siellä tekemistä; leffan katsomista, pelien pelaamista, päiväunien nukkumista, musiikin kuuntelua, luovaa työskentelyä tai mielikuvissa matkustelua. Juttelemaan enemmän kumppanin kanssa ja kyselemään sukulaisilta ja ystäviltä kuulumisia lähinnä puhelimen välityksellä. Poikkeustilanteen aikana kotona vietetty aika on moninkertaistunut meillä verrattuna normaaliin.

Tää kotona vietettävä aika on myös petollinen. Kotoillessa on tullut huomattua kuinka tärkeä on koti, jossa oikeasti viihtyy ja haluaa olla. Jokainen varmaan tietää sen, kun sama järjestys, samat sisustustekstiilit, samat vanhat kaikki jutut alkaa jollain tavalla kyllästyttämään, seinät kaatuu päälle ja tekee mieli uudistaa. Niin kävi meille viime viikolla. Se tunne tulee yleensä kevään mittaan, mutta tällä kertaa se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Me oltiin jo ostamassa uutta sohvaa ja hyödyntämässä vanha sohva uuteen käyttöön kunnes todettiin, että ostettavaksi aiottu sohva ei vastannutkaan meidän mielikuvia livenä. Kuopattiin haave kyseisestä sohvasta ja sen sijaan vaihdettiinkin vähän järjestystä ja siinä samalla tuli tehtyä kunnon siivous. Siisti ja puhdas koti sekä järjestyksen vaihto tuntuu tällä hetkellä riittävältä ja hyvältä toimenpiteeltä, seinien pystyssä pysymiseen jatkossakin.

Tästä vielä linkki meidän uuteen Tube videoon kansallispuiston maisemiin, käy vilkaisemassa miltä näyttää.

Stay home, stay safe ja niin poispäin. Turvallista kotoilua jokaiselle!

//Heini & Mika

koti parisuhde mieli oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *