Laskettelua ja rentoutumista Tahkolla

Menipäs viikko taas nopeesti! Arkena ei ehditty tekemään juuri mitään töiden lisäksi. Mitä nyt perus kaupassa ja salilla käymiset iltaisin. Heinillä oli myös lähes koko viikon kestävä pääkipu, joka johtui migreenistä tai heittelevästä verenpaineesta tai molempien yhdistelmästä. Se vähän laski fiilistä molemmilla, koska pääkipu tekee neidistä hieman nuutuneen ja kärttyisän. Onneksi viikonlopulle oli kuitenkin tiedossa kivaa tekemistä, nimittäin lähdettiin viikonlopuksi Tahkolle Mikan perheen kanssa.

Perjantaina, heti Heinin töiden jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Tahkoa. Pääkipukin oli sopivasti alkanut helpottaa ja matkaan päästiin hyvillä mielin ja kivuttomasti. Perillä oltiin seitsemän jälkeen illalla ja alettiin tekemään heti pitsaa! Mika oli tehnyt herkku pitsapohjat jo valmiiksi kotona, joten ei tarvinnut muuta kuin hoitaa taikinat levyiksi ja päättää mieluisat täytteet jääkaapista. Tarkoitus oli ettei kenelläkään ole täysin ”omaa” pitsaa, vaan kaikista saa ottaa slaisseja. Kun mahat oli saatu täyteen oli meidän, viimeisenä paikalle saapuneiden aika käydä vielä saunassa. Miten ihana päästä isoon saunaan löylyttelemään ja mennä rentoutuneena nukkumaan, jotta seuraavana päivänä oli virkeänä laskemassa!

Vaikka viikonloppuisin olisi mahdollista nukkua pitkään, niin silti aamuvirkkuina ollaan ylhäällä jo about kello seitsemältä. Joo, aikainen lintu madon nappaa, mutta välillä on laiskoja päiviä ja toivois, että saisi nukuttua pidempään. Ei siinä, kerta herää ajoissa voi ruveta tekemään aamupalaa yhteistuumin. Yksi parhaista asioista tässä viikonlopussa oli aamupalat. Mikan sisko oli ihanasti suunnitellut meille runsaat ja herkulliset aamupalat jälkiruokineen! Lauantain aamupalan jälkkäri oli molempien lemppari, niinkin helppo että laittoi lasiin vaniljarahkaa, pensasmustikoita ja keksimurua päälle. Nam.

Hyvin ravittuna oli kiva lähtee viettämään yhdessä rinnepäivää heti aamusta. Päiväliput taskuun (tai hihaan) ja kohti Tahkon huippua. Me mentiin eka Tahkon takarinteille Lumilaaksoon, koska porukan juniorit otti testiin lumilaudat. Heininkin oli hyvä käydä ottamassa vähän tuntumaa pitkästä aikaa suksiin ensin loivemmassa, lasten temppumäessä. Laskettelu on vaan ihan super hauskaa. Siinä kuluu myös aika nopeesti. Onneks mentiin heti aamusta rinteeseen, koska iltapäivällä alkoi tumpata lunta melko sakeasti. Yhteisellä päätöksellä viiden tunnin laskemisen ja after skissä pyörähtämisen jälkeen lähdettiin takaisin mökille ruuanlaittoon. Tai no, muut meni suoraan mökille, me pyörähdettiin nopeasti Nilsiän alkosta hakemassa viini iltaruualle.

Saunan raikkaana viiniä, takkatulen lämpöä ja nuotioherkkuja, s’morseja. Eli grillattuja vaahtokarkkeja keksien väliin. Ai että, voisko iltaa viettää paremmin? Testattiin myös papan uutta hankintaa, ”lihashuoltovasaraa”eli Hypervolt plussaa. Tää laite on kyllä melkoinen taivaanlahja maailmalle. Jumiset ja kipeät lihakset sai kyytiä napakoin ja nopein iskuin, mutta kyllä rentouttikin kropan. Sunnuntaina, ennen kotiin lähtöä käytiin vielä kattoo poroja läheisessä kahviossa. Porojen kanssa työskentelevä nainen kertoi lupsakasti juttuja niiden työstä ja porojen luonteista. Ihana kuunnella henkilöä, joka selkeästi tykkää työstään ja tuntee työkaverinsa eli porot.

Vitsit, miten on vanhentunu ja ajat muuttunu. Ennen vanhaan, kun on menty Tahkolle, aina ei oo edes rinteeseen asti ehtinyt, kun meno on ollut hauskempaa ihan pelkässä after skissä. Ja tietty illalla vielä Piazzassa maksamassa hurjia summia pankkitililtä ja morjestelemassa tuttuja. Nykyisin tuntuu, että on mukavampi viettää aikaa vaan mökillä ja päästä suht ajoissa nukkumaan, että voi nauttia seuraavasta päivästä virkeänä ilman alkoholin jälkivaikutuksia. Myös meidän viikonlopuksi vuokrattu mökki Tahkolta houkutteli viettämään aikaa sisällään. Hulppeat reilut 200 neliötä tarjosi myös omaa rauhaa ja hiljaisuutta, vaikka isolla porukalla oltiinkin liikenteessä. Golden Resortin huvila oli aikalailla vastinetta rahoille ja olisi kyllä viihdytty mieluusti pidempäänkin, mutta arki ja velvollisuudet kutsuu.

Miten siellä sujui viikonloppu? Toivottavasti rennoissa fiiliksissä!

Palataan taas,

//Heini & Mika

hyvinvointi oma-elama ystavat-ja-perhe matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *