Mitä täällä tapahtuu?

”Hey, Emma! It’s the year 2020, are you still enjoying your nap?”, kysyy Chandler Bing yhdessä Frendien jaksoista. Frendejä ja elokuvia tällä viikolla onkin tullut katsottua töiden jälkeen kotosalla. Siinä samalla on tullut toivottua, että tää kaikki olis vaan pahaa päiväunta. Molemmat meistä on vielä tällä viikolla ollut normaalisti töissä, mutta saa nähdä tuleeko uuden viikon myötä Heinin osalta tilanne muuttumaan. Tilanne elää nyt kokoajan monella tapaa. Monet ihmiset on jo toista viikkoa ollut kotona etätöissä, kaupat on supistanut aukioloaikojaan ja vanhukset eivät tottele ohjeistuksia pysyä kotona neljän seinän sisällä. Jos jotain positiivista niin ulkoilu ja ihmisten (läsnä)olo kotosalla on lisääntynyt. Ja hei positiivisiin asioihin kuuluu myös, että tempparit alkoi tällä viikolla! Kunnon tv-ohjelma pahe meille molemmille, mutta loistavaa aivot narikkaan viihdettä, varsinkin tällaiseen maailmantilaan.

Mutta tarkastellaas tätä hieman yli kaksi ja puoli kuukautta kestänyttä vuotta 2020 vähän taaksepäin.

  • Vuosi alkoi Australiassa riehuvilla metsäpaloilla. Ihmiset menettivät kotejaan ja villieläin lajien sukupuuttokriisi kasvoi. Someen levisi surullisia kuvia esimerkiksi palovammoja saaneista koaloista ja kenguruista. Monet henkilöt somessa järjestivät keräyksiä esim. metsäpaloista pelastettujen eläinten auttamiseen. Ihana, että ihmiset ympäri maailmaa innostuivat auttamaan tärkeässä asiassa.
  • Tammikuun alkuun mahtui Prinssi Harryn ja Herttuatar Meghanin ilmoitus erota brittihovista, joka yllätti britit ja muun maailman.
  • Tammikuu jatkui ja tuntui uskomattoman pitkältä ja päättyi lopulta Brexitiin, Britannian eroon EU:sta. Tapahtuma jäi historian kirjoihin, sillä Britannia oli ensimmäinen valtio, joka erosi EU:sta
  • Helmikuun alussa tuli päätös Trumpin virkarikossyytteiden kumoamisesta. Yhdysvaltain 45:stä presidentistä Trump oli kolmas, joka on saanut virkarikossyytteen, menee poikkeuksellisiin ja historian kirjoihin jääviin tapahtumiin täysin.
  • Viime vuoden lopulla Kiinan Wuhanissa alkanut koronavirus julistettiin maaliskuun toisella viikolla WHO:n toimesta pandemiaksi.
  • Koronaviruksesta johtuen on Suomessa otettiin käyttöön poikkeuslaki, jota on käytetty Suomessa viimeksi Jatkosodan ja Lapin sodan aikaan.

Siis huh, mikä määrä poikkeuksellisia ja historiallisia tapahtumia, vaikka vuotta ei ole kulunut vielä edes kolmea täyttä kuukautta!

Eihän tällaisia toinen toistaan pahempia ja poikkeuksellisempia asioita voi loputtomiin saakka tapahtua. Me ollaan juteltu näistä asioista ja  yritetty löytää eri perspektiivejä ja positiivisia puolia. Ainoita positiivisia (ja siinä samalla mahtavimpia) asioita, mitä korona on tuonut mukanaan on ehdottomasti uutiset luonnon elpymisestä! Ehkä nämä kaikki tapahtuneet on vain luontoäidin tapa ottaa hiukan happea ja elvyttää elintoimiaan ihmisen tuhoilta. Siinä samalla me kaikki saadaan uutta perspektiiviä siihen miten tarkastellaan maailmaa ja kuinka itsestäänselvyyksinä pidetyt asiat ei enää olekaan sitä. Mennään tästä päivä kerrallaan eteenpäin ja ollaan kiitollisia siitä mitä meillä on just nyt. Jos on aikaa, soita vaikka kaverille, kehen et oo aikoihin ehtiny pitää yhteyttä. Kasaa palapeliä, tee loppuun se projekti, jonka aloitit viime kesänä. Jos oot miettiny, pitäiskö sun, niin pitäis ja se aika on nyt.

Virtuaalisia halauksia, kun niitä oikeita ei nyt voi oikein ees hyväksyttävästi kavereidenkaan kesken heittää, ja iloista mieltä seuraavaan viikkoon! 

PS. Uus video ois luvassa Youtubeen tulevalla viikolla, pysy kuulolla Instan puolella! Ja se Frendejen jakso, mistä postauksen alun vuorosanat on, on ”The one with the cake” sarjan kymppikaudelta.

//Heini & Mika

 

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta vastuullisuus oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *