Sunnuntai kuplassa

Tää kuluva viikko on ollut poikkeuksellinen. Coronavirus ja siitä johtuvat poikkeusjärjestelyt kuten karanteeni oli aluksi vain kaukaisia tapahtumia maailmalla, vaikka toki vain ajankysymys milloin se leviää koti Suomeenkin. Tällä viikolla viimein tuli ohjeistus coronasta johtuvista varotoimenpiteistä, jotka sai ihmiset ensin rynnimään sankoin joukoin kauppoihin tyhjentämään pitkään säilyvien elintarvikkeiden hyllyt ja vessapaperit. Nyt viikonloppuna ruokakauppa oli melkoisen tyhjillään niin ihmisistä, kuin myytävistä tuotteista. Pari ihmistä otti selfieitä vessapaperihyllyjen luona. Vessapaperin, josta on tullut melkoinen puheenaihe ja memevillitys viime päivinä. No, jokainen meistä reagoi asioihin omalla tavallaan, toiset peläten, toiset huumorilla, keinoja on monia.

Me lähdettiin coronaa karkuun viettämällä sunnuntaiaamu ulkoilemalla.  Jyväskylän lähellä sijaitsee paljon kansallispuistoja ja hyviä ulkoilumaastoja ja me valittiin tänään suunnaksi Oravivuoren luontopolku. Oravivuoren huipulla sijaitsee yksi Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Struven ketjun pisteistä. Matkaa autolta huipulle kertyi kilometrin verran. Äkkiseltään kuulostaa lyhyeltä kävelymatkalta, mutta välillä maasto oli melko jyrkkää sekä jäistä. Huipulta avautuvat maisemat olivat kyllä pienen liukastelun ja hengästymisen arvoiset! Kahvi ja upeat maisemat lämmittivät huipulla, tuulen ollessa navakka ja kylmä.

Lähtiessämme huipulta takaisin päin päätettiin vielä poiketa noin 700 metrin matka rantaa kohti. Jäällä aurinko paistoi lämpimästi, vitsit miten täydellistä, näitä kelejä on liian vähän! Tai niistä pääsee liian harvoin nauttimaan kunnolla, jos niitä on, työt vievät aikansa. Harmiteltiin ettei otettu luistimia taikka puita mukaan, kuinka ihana olis ollut mennä läheiseen saareen tekemään nuotio ja nauttimaan päivästä. Jäällä olisi voinut viihtyä vaikka koko päivän, mutta takaisin päin oli lähdettävä, sillä kotona oli tiedossa synttärijuhlat!

Perheen pienin jäsen täyttää vuosia ja niitä täytyy tietenkin juhlia. Kerran vuodessa synttäripäivänä Ärrä saa herkutella maksalaatikolla, joka ajaa kakun asemaa. Ja pitäähän jokaisen synttärisankarin saada myös lahjoja. Ärrä avasi (raateli) paketin ja sieltä löytyi herkkutikku ja Kong –lelu. Kongi aiheuttikin melkoisen riemun pienessä herrassa. Se oli hieman yllättävää, sillä Mika oli lähes varma ettei Ärrä suostuisi kumista lelua suuhunsa laittamaan, mutta toisin kuitenkin kävi. Sen tietää mikä lentelee pari seuraavaa päivää lähes taukoamatta pitkin asuntoa..Toivottavasti mitään ei mene rikki, poikien leikeissä kuuluu välillä ”ohoh” ja se ei yleensä tiedä mitään hyvää. 

Me ollaan oltu tämä päivä ihan vaan omassa pienessä kuplassa, lukematta tai katsomatta uutisia. Välillä on kiva olla paossa maailman karuutta ja negatiivisuutta. Huomenna on kuitenkin paluu takaisin arkeen ja saa nähdä mitä uusi viikko tuo tullessaan. Toivottavasti tilanne alkaisi pian tasoittumaan ja palautumaan normaaliin. Sairastumiset, varsinkin riskiryhmään kuuluvilla, on ikäviä, mutta sen lisäksi tilanne vaikuttaa Suomen ja koko maailman talouteen. Kunpa kaikki elpyisi pian ja pienyrittäjätkin selviäisi tästä ”säikähdyksellä” eikä tartuntoja saatika kuolemia tulisi enää lisää. Omalla tavallaan kauhistuttaa edes ajatella mitä kaikkea on vielä tulossa, tosin hysteriaan on vielä matkaa.

Voimia uuteen viikkoon!

//Heini & Mika

hyvinvointi oma-elama ystavat-ja-perhe hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *