Vappu kahden kesken kotona

Vapun vietto sujui tänä vuonna hyvin erilaisissa merkeissä kuin alunperin oli tarkoitus. Vappupäivä olisi pitänyt aloittaa vappubrunssilla jossain päin Helsinkiä ja jatkaa kylläisenä todennäköisesti kohti Kaivopuistoa/Tähtitorninmäkeä. Kaivarissa kiertelyn jälkeen olisi lähdetty sisätiloihin laittautumaan illan konserttia varten. Pikasuihkut, vaatteiden vaihdot, hiussuortuvat kuriin, kuohuvan kilistäminen ja jes, valmiina suuntaamaan kohti Hartwall Arenaa  J. Karjalaisen keikan merkeissä. Keikalla oltais fiilistelty ja laulettu ääni käheäksi ja lähdetty sieltä nukkumaan onnellisena hauskasta päivästä ja illasta.

Mutta tänä vappuna kaikki menikin toisin. Vappuaatto sujui kotisohvalla, jossa katsottiin juttelun lomassa JVG:n virtuaalinen vappukeikka. Keikkaa katsoessa herkuteltiin munkkeja, suklaata ja punaviiniä. Kun keikka loppui, me ei tehty enää yhtään mitään, juteltiin ja tuijotettiin telkkaria ilman sen suurempaa kiinnostusta mitä sieltä tulee ja odotettiin milloin voi mennä nukkumaan. Seuraavana aamuna melkein heti auringonnousun jälkeen, puoli kuuden maissa, oltiinkin jo heräämässä vappupäivään. Me lähdettiin heti sängystä noustua kympin lenkille ja lenkiltä suoraan aamusaunaan. Loistava kehon herättäminen ja rentouttaminen heti aamusta. 

Saunan jälkeen alkoi vappubrunssin tekeminen. Tässä vaiheessa molempien tyhjät mahat alkoi jo murisemaan jonkin verran. Nälkäkiukku alkoi lähennellä, mutta onneksi saatiin kunnialla brunssi valmiiksi ja selvittiin. Brunssilla meillä oli tarjolla vähän suolaista ja enemmän makeaa, mimosaa ja simaa. Pohjalla oli salaatti mansikoilla ja halloumilla, salaatin kaverina vaaleaa leipää oliiviöljyllä, avokadolla, tomaatilla ja mozzarellalla. Nam, nää yhdistelmät ei kyllä ikinä petä. Jogurttia ja hedelmiä tuomassa vähän raikkautta, makeisia naposteluun ja tietty itsetehtyjä munkkeja!! Niiden paistaminen on aina oma jännitysmomenttinsa. Tähän mennessä tulipaloja ei ole syttynyt ja munkit ovat kypsyneet tasaisesti. Siman teossa oikaistiin ja otettiin kaupasta matkaan hyvä korvike itsetehdylle.

Loppupäivän suunnitelmana onkin vaan olla ja käydä herra Tassun kanssa pitkällä kävelyllä. Närppiä myös vähän brunssin jämiä pitkin päivää ja potea liian täyttä oloa. Onpa mahtavaa olla välillä ilman suunnitelmia tai aikatauluja.

Miten teidän etävappu on sujunut? Mitä teidän brunsseihin yleensä kuuluu?

Iloista vappua!

//Heini & Mika

hyvinvointi oma-elama hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *