HYVÄ IMMEINEN, HAAVEILE

Heippa sinä senkin kykenevä höpönassu.

Toivottavasti oot selvinnyt vapusta ehjin nahoin, tavarat tallella ja monia muistoja rikkaampana, joita sitten mummona muistella. Jos ei mennyt ihan putkeen – sekin on ihan fine. Aina tulee uusia vappuja ja sä oot oikeutettu kääntää just niin monta uutta puhdasta sivua kuin haluat.

Suosittelen kirjaamaan ylös parhaimmat jutut, koska ihmismieli on jännä – ei sinne kovalevylle kaikki vaan aina ikuisesti tallennu. Mä ainakin välillä luen vanhoja päiväkirjoja aivan kuin jonkun muun ihmisen omaelämänkertaa.

”Laps’rakas, muista tehdä muistoja.” – mumma

Meidän vappu meni kivasti kaverien luona grillaillessa ja eilen vietettiin laatuaikaa ton komeemman osapuolen kanssa. Tykkäsin!

Veikkaan, että siellä saattaa ainakin parilla olla serotoniinit hieman matalalla ja mieli yrittää juhlahumun jälkeen laahailla matalalla. Tiedän tunteen.

”Ei se pääkipu, vaan se mielen harmaus.” – mahdollisesti Nalle Puhin Aasi 

Sopivasti tänään on muutenkin harmaata ja sehän vain kivasti korostaa kurjuutta entisestään.

Mutta älä hyvä immeinen lannistu. Mulla on äärettömän simppeli ja toimiva idea! Se ihan oikeasti auttaa ja on terve tapa juosta hetkeksi omaa ajatusmyrskyä karkuun.

HAAVEILE. Tee listoja. Piirrä ajatuskarttoja.

Jos oikein haluat hifistellä, tee mulle Taideakatemiasta tavaksi muodostuneita visuaalisia haavekarttoja. Me tehtiin niitä ja useesti – toisinaan oli katse kohti omaa hyvinvointia ja toisinaan ne toimi proggisten pohjana. Aluksi ne rehellisesti sanottuna tuntu aivan huuhaalta, mutta pakko se oli myöntää, että ainakin mun kaltaiselle visualistille ne tuottaa kummaa rauhaisaa mielihyvää. Nykyään tulee tehtyä pinterestissä samaa, mutta ei ole käsintehtyä voittanutta!

Suosittelen oikeasti testaamaan:

1.Laita hyvää musiikkia soimaan spotifystä.

2. Etsi vanhoja naistenlehtiä. Jos ei kotona oo, suuntaa lehtiroskikselle. Sinne vaan pylly pystyssä kurkottelemaan. Siitäkin tulee jo huvittava olo.

3.Etsi välineet. Nappaa sakset kätösiisi.Etsi liimatuubi kaapin pohjalta (tai hätätapauksessa teippikin toki käy) ja sitte vielä joku tabula rasa on tietty pohjaksi hyvä olla olemassa.

4.Keksi ensin otsikko ja anna palaa. Leikkaa kuvia ja osuvia lauseita. Mun edellisin oli ”kesähaaveet”. Mulle meinaan ainakin iski viikko sitten täytenä hämmennyksenä taas kerran, että kesä mukamas ois aivan just jo täällä. Muita ehdotuksia otsikoiksi: koti, mikä tekee mut onnelliseksi, mulle merkitykselliset asiat, tulevaisuuden näkymät jne.

5. Asettele kauniisti ja ihaile röyhkeästi rinta rottingilla.  Paina joku yksityiskohta mieleesi ja tavoittele sitä kohden. Eikö tullutkin hyvä fiilis? Mitä mä sanoin!

Bussi on pian perillä ja pitää kiiruhtaa töihin. Kuullaan taas, halaus!

Paa tykäten, jos tykkäsit. ♥ Ja viestit on erittäin tervetulleita – voit vaikka kertoo, mistä haluaisit mun täällä höpöttelevän tai mä myös mieluusti jaan sun kanssa sun haavekartan, jos kaipaat hehkuttajaa. Me koulussa nimittäin myös tulkittiin toistemme karttoja. Toisen katseen alla kartasta nousi kummasti uusia kulmia esiin, joita ei itse ollut tehdessä osannu ees aatella. Se oli mielenkiintoista se.

”Muut meinaan näkevät välillä kirkkaammin sinut kuin sinä itse.”- faktapa fakta

Rakkaudella, Tarlis

hyvinvointi ajattelin-tanaan hyva-olo runot-novellit-ja-kirjoittaminen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *